10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Comercianţii, în atenţia poliţiştilor

Craiova: Comercianţii, în atenţia poliţiştilor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Dolj, au desfăşurat acţiuni, pe 5 şi 6 februarie, în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală din domeniul comerţului cu carne, produse din carne şi legume-fructe.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, oamenii legii au verificat 32 societăţi comerciale precum şi 19 persoane fizice autorizate, iar pentru neregulile constatate au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 105.000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat mărfuri pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente de provenienţă în valoare de aproape 2.400 lei.

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o societate din municipiul Craiova, a fost descoperită cantitatea de 300 kiligrame de morcovi ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de morcovi, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS