10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcare de... poliţist

Parcare de… poliţist

Cititorii GdS au sesizat două situaţii în care poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au încălcat normele Codului Rutier, parcându-şi Daciile Logan din dotare aiurea. Loganurile poliţiştilor au fost fotografiate de cititorii GdS pe o trecere de pietoni, respectiv într-o… staţie taxi, iar imaginile au fost trimise pe adresa de e-mail [email protected].
În prima imagine se poate vedea o maşină de poliţie parcată chiar pe trecerea de pietoni de la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Gheorghe Bariţiu, „manevră“ pentru care un şofer obişnuit ar fi „altoit“ de poliţiştii Biroului Rutier sau de cei de la Poliţia Locală cu o amendă.
Un alt Logan cu girofar a fost imortalizat de un alt cititor GdS în staţia de taxi de pe strada Ion Maiorescu, peste drum de Colegiul „Carol I“. Întrebaţi cum se face că agenţii care trebuie să aplice legea încalcă Codul Rutier, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat pentru GdS că se vor face verificări pentru a se stabili dacă poliţiştii care se aflau la volanul Logan-urilor parcate neregulamentar erau în misiune, iar dacă se va constata că nu erau vor fi sancţionaţi conform prevederilor Codului Rutier.
Potrivit art. 61, alin. 2, din Codul Rutier, conducătorii autovehiculelor ce au dreptul să utilizeze girofaruri roşii sau albastre (poliţia, jandarmeria, pompierii, ambulanţa etc.) „pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată“. Alin. 1 din acelaşi articol menţionează că autovehiculele respective au prioritate de trecere doar „atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă“. IPJ Dolj a mai comunicat că, conform normelor interne, poliţistul se consideră a fi în misiune şi când se deplasează la acţiunile organizate ori la solicitări şi evenimente sesizate şi nu e obligatoriu ca maşina sa să aibă sirena şi girofarul în funcţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS