12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMazăre: "Craiova? O nenorocire!"

Mazăre: „Craiova? O nenorocire!”

http://www.youtube.com/watch?v=OqU_dY9TZV8

Primarul Radu Mazăre a declarat la un post TV local că Bănia arată mai prost decât Constanţa, deşi are un buget mai mare.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost invitat în urmă cu două zile la televiziunea locală Neptun TV. În contextul aprobării impozitelor şi taxelor locale pentru 2014, Mazăre a făcut o scurtă comparaţie între Craiova şi Constanţa, referindu-se la primarul Lia Olguţa Vasilescu.
„Nu ştiu ce taxe are Madam la Craiova, nu ştiu ce vrea să crească. Craiova are un buget mai mare decât Constanţa. Când am fost s-o susţin şi mi-a spus că la Craiova bugetul este mai mare, mi-am zis: ‘Băi, asta e puţin dilie!  Sau neinformată’, mă rog. Râdeam. (…) Oraşul are zonă industrială mare, salariile sunt date la alb. Pe toate acestea se plătesc taxe şi taxele se duc în bugetul local”, a afirmat primarul Mazăre. Acesta susţine că, deşi Craiova are un buget mai mare şi o populaţie mai mică, oraşul este o „nenorocire” în comparaţie cu municipiul Constanţa. „Acolo e muncitorul de la Ford plătit la alb şi plăteşte toate taxele, la Constanţa banii sunt la gri-negru. Şi nu plătim la buget. (…) Aşa se face că oraşul Craiova arată mult mai prost decât Constanţa. Vă recomand oricând să vă duceţi acolo. E nenorocire! Are un buget cu 20-30% mai mare şi el, oraşul în sine, e cu 20-30% mai mic”, a mai spus Radu Mazăre.

Craiova vs. Constanţa, în statistică

Primarul Constanţei a fost luat ca model de Lia Olguţa Vasilescu în multe privinţe (baluri, costumaţii, locuinţe ieftine, etc.), astfel încât nu ştim cum va digera edilul din Bănie aceste afirmaţii. De văzut dacă Olguţa Vasilescu va reacţiona pentru a apăra onoarea oraşului. În şedinţa din 28 noiembrie a Consiliului Local (CL) Craiova, aleşii locali au aprobat, cu majoritatea USL, proiectul de hotărâre iniţiat de Olguţa Vasilescu, prin care impozitul pe clădiri şi terenuri pe 2014 creşte pentru persoanele fizice cu 10% în termeni reali. GdS a realizat o scurtă paralelă statistică între Craiova şi Constanţa, pentru ca cititorii să poată face o apreciere.

Conform bugetelor aprobate pentru 2013, Constanţa a previzionat venituri totale de 128 de milioane de euro, iar Craiova de 129,2 milioane de euro. Potrivit recensământului din 2011, populaţia stabilă a Constanţei era de 255.000 locuitori, iar a Craiovei – 244.000 locuitori. Constanţa şi Craiova aveau acelaşi număr de construcţii de locuinţe – 27.000. La Constanţa, pentru persoanele juridice, cota de impozitare pe 2013 este de 1,5% aplicată asupra valorii de inventar a clădirii. La Craiova, se aplică aceeaşi cotă de 1,5%, iar impozitul astfel obţinut se majorează cu 15%. Raportat la aceste cifre, rămâne ca cititorii să decidă care dintre cele două oraşe este gospodărit mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS