16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocat şi poliţist din Mehedinţi, reţinut pentru trafic de influenţă

Avocat şi poliţist din Mehedinţi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un avocat şi un agent de Poliţie Rutieră din Mehedinţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un comunicat. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpaţii Dan Bălănescu, avocat în cadrul Baroului Mehedinţi şi Valentin Ionuţ Chiriac, agent de poliţie la Biroul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din ordonanţele de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că în cursul lunii octombrie 2013, avocatul Bălănescu a pretins de la denunţător suma de 5.000 lei, asigurându-l pe acesta că sesizarea sa va fi rezolvată, întrucât va interveni pe lângă un poliţist de la Biroul Poliţiei Rutiere din Drobeta Turnu Severin, în speţă, inculpatul Valentin Ionuţ Chiriac, care, la rândul său, va interveni pe lângă poliţistul ce are în instrumentare cauza şi îl va determina să adopte o soluţie favorabilă denunţătorului. Sesizarea denunţătorului survenise în urma unui eveniment rutier în care acesta fusese implicat. La data de 14 octombrie 2013, denunţătorul i-a remis lui Dan Bălănescu, în prezenţa lui Chiriac, suma de 1.500 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, iar la data de 26 noiembrie 2013, avocatul Bălănescu Dan a primit de la denunţător şi diferenţa de 3.500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Procurorii anticorupţie au dispus ieri reţinerea celor doi inculpaţi pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS