16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Trei arestați în dosarul de evaziune de la Mehedinți

Craiova: Trei arestați în dosarul de evaziune de la Mehedinți

Curtea de Apel din Craiova a hotărât sâmbătă după-amiază să emită mandate de arestare pe numele a trei persoane din cele 12 reținute vineri de procurorii DIICOT Mehedinți într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Cei trei inculpați pentru care judecătorii au dispus arestarea preventivă sunt Gheorghe Dinu, Ion Frâncu și Eugen Țuțuligă. În cazul altor doi s-a dispus obligația de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.
Hotărârea Curții de Apel nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă atât de către inculpați cât și de către procurori.

Reamintim că, în urma audierilor care s-au încheiat ieri dimineaţă, în jurul orei 4:00, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Severin au hotărât să reţină în total 12 persoane acuzate în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de zece milioane de euro. Cei reținuți pentru 24 de ore au fost craioveanul Alin Curelea, administrator, Apostol Baciu, administrator, Nicolae Popescu, administrator, Florin Ionel Mangu, Valentin Daba, administrator, Dan Bălănoiu, administrator, Trandafir Giucă, Constantin Isvoranu, administrator, Dorina Paraschiv şi Eugen Ţuţuligă, toţi din Drobeta Turnu Severin, dar şi Gheorghe Ion Frâncu, din Strehaia şi Gheorghe Dinu din Târgovişte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS