11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Mandate de arestare preventivă pentru fostul primar din Caracal

Olt: Mandate de arestare preventivă pentru fostul primar din Caracal

Magistraţii Tribunalul Olt au dispus azi-noapte arestarea preventivă a fostului primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, precum şi a altor 13 persoane, printre care şi foşti angajaţi ai Primăriei Caracal, informează Agerpres.ro. Gheorghe Anghel este învinuit, alături de alte 17 persoane, de infracţiuni economice în urma cărora bugetul Primăriei Caracal a fost prejudiciat cu aproximativ cinci milioane lei. 15 dintre învinuiţi, printre care şi Gheorghe Anghel, au fost reţinute miercuri seară, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Trei persoane dintre cele învinuite vor fi cercetate în libertate, având interdicţia de a părăsi ţara, în timp ce unul dintre cei 18 învinuiţi nu a fost găsit deocamdată.

Gheorghe Anghel a fost adus la instanţă în stare de reţinere, însă ordonanţa de reţinere emisă de procurorii DIICOT a expirat aseară, înainte ca judecătorii să se pronunţe în privinţa propunerii de arestare preventivă, astfel că fostul primar a ieşit din clădirea Tribunalului. El s-a întors în sala de judecată pentru pronunţare şi apoi a plecat la arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Avocatul lui Gheorghe Anghel a declarat recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări privind constituirea unui grup infracţional, specializat în înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, într-un dosar în care sunt învinuite 18 persoane, printre care Gheorghe Anghel, foşti angajaţi ai Primăriei Caracal, referenţi, contabili, casieri, oameni de afaceri din Caracal şi Drăgăneşti-Olt. Grupul ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Caracal cu aproximativ cinci milioane de lei, în perioada 2005-2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS