8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou scandal la concursul de la „Traian Demetrescu“

Un nou scandal la concursul de la „Traian Demetrescu“

Felix Godeanu şi Cosmin Dragoste vor concura pentru postul de manager. Godeanu, cel care a declanşat scandalul privind plagiatele în cultura craioveană, a luat o decizie incredibilă, care va pune în încurcătură comisia de examen.

Municipalitatea craioveană organizează un nou concurs pentru ocuparea postului de manager la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“. Potrivit calendarului de desfăşurare, candidaţii trebuie să depună astăzi proiectele de management, care vor fi analizate de comisia de evaluare în perioada 6-19 noiembrie. Pe 21 noiembrie, candidaţii care au promovat prima etapă vor susţine proiectele de management în cadrul interviului. Concursul precedent, organizat în perioada 22 august – 6 septembrie 2013, a fost anulat din cauză că „nu a fost admis nici unul dintre candidaţi“. După ce unul dintre candidaţi a fost respins la evaluarea proiectelor, concursul a degenerat într-un imens scandal, candidatul – director interimar Ana Maria Constantinescu – s-a retras din motive nici acum lămurite, iar cazul a ajuns în atenţia DNA – Serviciul Teritorial Craiova. Scandalul a cuprins mai multe instituţii de cultură din Craiova, directorii Antoniu Zamfir – Teatrul Liric „Elena Teodorini“, Vlad Drăgulescu – Filarmonica „Oltenia“, Adriana Teodorescu – Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ şi Oana Bică – Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“ fiind acuzaţi de concurentul Felix Godeanu că ar fi plagiat proiectele de management prin care şi-au câştigat funcţiile. Potrivit lui Godeanu, proiectul plagiat al lui Antoniu Zamfir ar fi fost „copiat în proporţie de 95%“ de Oana Bică. Evaluatorul Zamfir, care făcea parte din comisia de concurs pentru postul de manager de la „Maria Tănase“, ar fi fost pus astfel în situaţia de a-şi nota propriul proiect de management.
Acuzaţiile de plagiat din cultura craioveană nu au fost lămurite nici până la această oră de municipalitate.

Surpriza pregătită de concurentul Godeanu

Felix Godeanu, candidatul care a formulat acuzaţiile de plagiat, a anunţat că va participa la noul concurs de la „Traian Demetrescu“. „Dacă autorităţile locale nu mi-au comunicat ce fel de concurs este (de proiecte originale sau de proiecte plagiate), iar directorii enumeraţi susţin că nu este nici o problemă, am luat decizia să depun la comisie proiectul de management al dlui Antoniu Zamfir. Bănuiesc că nu mă va acuza de plagiat, să vedem ce notă o să primesc din partea Domniei sale, pentru că se află în comisia de examen“, a precizat Felix Godeanu. Alt candidat pentru acest post este Cosmin Dragoste, lector universitar şi actualul director interimar al Casei de Cultură „Traian Demetrescu“. Întrebat dacă-şi va publica proiectul de management pentru o mai mare transparenţă şi pentru a elimina eventualele suspiciuni de plagiat, Cosmin Dragoste a spus că nu. „Vă asigur că proiectul meu nu este plagiat. Primăria va publica numai proiectul câştigător. În caz că nu câştig, nu vreau ca proiectul meu să fie furat de altcineva, pentru că pot participa cu el la un alt concurs“, a declarat Cosmin Dragoste pentru GdS. Interesant de văzut este însă ce se va întâmpla cu proiectul depus de Felix Godeanu: dacă este lucrarea lui Antoniu Zamfir, el porneşte dintr-o notă foarte mare. Pe de altă parte, nici la această oră nu ştim ce conţinea proiectul depus în august de Ana Maria Constantinescu – cel care a declanşat tot acest scandal. Primăria pare să fi pus batista pe ţambal. Fostul director interimar, Ana Maria Constantinescu, a dispărut discret din peisaj. Totuşi, pe pagina personală de Facebook, aceasta susţine că lucrează la Primăria Craiova, lucru infirmat de instituţie, care a precizat pentru GdS că fostul director „nu mai deţine nici o funcţie în cadrul aparatului de specialitate al primarului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS