23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn microbuz cu 22 de pasageri s-a răsturnat pe DN 67

Un microbuz cu 22 de pasageri s-a răsturnat pe DN 67

Un microbuz în care se aflau 22 de pasageri a fost implicat ieri într-un accident rutier, pe DN 67, în comuna gorjeană Scoarţa, satul Pişteştii din Deal. Maşina, care era plină cu pasageri şi care circula pe ruta Bustuchin – Târgu Jiu, a ajuns într-un şanţ de pe marginea carosabilului. Potrivit poliţiei, accidentul a fost provocat de o şoferiţă care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară. Din cauza vizibilităţii reduse, conducătoarea auto nu a observat, în vârful unei pante, că drumul se îngustează de la două benzi la una. Din sens opus circula microbuzul cu cei 22 de pasageri. Pentru a nu fi lovit de maşina condusă de şoferiţă, conducătorul auto a tras de volan, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului.

Cinci ambulanţe
la faţa locului  

La locul accidentului au fost trimise cinci ambulanţe pentru a le acorda asistenţă pasagerilor şi pentru a-i transporta la spital pe cei răniţi. În urma accidentului, cinci pasageri din microbuz au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, iar potrivit medicilor, trei dintre aceştia au suferit atacuri de panică, iar ceilalţi doi au suferit răni uşoare, în zona mâinilor. Cadrele medicale i-au pus sub observaţie pe cei cinci pasageri, pentru a vedea dacă apar modificări în ceea ce priveşte starea de sănătate a acestora. Poliţia Rutieră a a început o anchetă, conducătoarea auto fiind acuzată de comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Din fericire, în ciuda numărului mare de călători, nici unul nu a fost rănit grav, majoritatea scăpând doar cu o sperietură zdravănă.  

Alte accidente
cu mulţi pasageri

În ultimele luni, pe şoselele din judeţul Gorj au fost înregistrate mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care transportau pasageri. La sfârşitul lunii trecute, pe 29 octombrie, un microbuz care transporta elevi a fost implicat într-un accident rutier în localitatea Preajba, de lângă Târgu Jiu. În microbuz se aflau patru elevi, iar acesta a fost lovit în plin de a altă maşină, condusă de un tânăr din Uricani. Elevii au fost răniţi uşor, iar şoferul din Uricani s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Alt accident, produs însă în afara reţelei rutiere, a avut loc pe 18 octombrie pe un drum de acces din incinta Carierei Roşiuţa. Un autovehicul care transporta 12 mineri şi ingineri a rămas blocat pe o pantă şi s-a răsturnat într-un şanţ, în apropierea haldei Ştiucani. Conducătorul auto, de 47 de ani, angajat al unei firme prestatoare de servicii din Drobeta Turnu-Severin, a murit pe loc. Majoritatea pasagerilor au avut nevoie de îngrijiri medicale. Tot în acest an, pe 15 iunie, opt persoane au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflau a lovit alt autoturism care circula regulamentar. Şoferul microbuzului care aparţine Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu nu a acordat prioritate într-o intersecţie. Cei opt răniţi erau cadre didactice ale universităţii. Toţi au ajuns la spital şi au beneficiat de asistenţă medicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS