19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a alocat fonduri pentru asfaltarea DJ 663 Văcarea - Barza

CJ Gorj a alocat fonduri pentru asfaltarea DJ 663 Văcarea – Barza

Consiliul Județean (CJ) Gorj a investit 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea Drumului Județean 663 din comuna Dănești, singurul drum județean din această localitate care era neasfaltat. Lucrările au demarat în urmă cu trei luni și vor fi gata în maximum o săptămână. DJ 663 leagă satele Văcarea şi Barza, data finalizării asfaltării fiind 10 noiembrie. Lucrările se execută în baza unui acord-cadru cu Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, valabil în perioada 2011-2015, şi care vizează execuţia de lucrări de întreţinere şi reparaţii a reţelei de drumuri judeţene.
„DJ 663 din comuna Dănești pe care îl reabilităm are 1,85 kilometri. Pe traseu sunt și patru podețe și un pod cu mai multe tuburi în baterie. Lucrarea a început în urmă cu trei luni și se va termina peste maximum o săptămână. Se execută o fundație de balast, 12 centimetri de piatră spartă, îmbrăcăminte asfaltică și așa mai departe“, a declarat Dumitru Pătrașcu, directorul tehnic al Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj.

Nu mai există drumuri neasfaltate în Dăneşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a verificat marţi stadiul execuţiei lucrărilor şi le-a solicitat constructorilor să grăbească ritmul, pentru a nu fi prinşi de sezonul rece. „Iată că se pot face lucrări de întreținere pe un drum județean care nu a fost niciodată asfaltat. Este un drum pe care, probabil, oamenii de aici nu mai credeau că îl vor vedea asfaltat. De asemenea, am făcut un pod, pentru că unul dintre sate era împărțit în două, mai ales când ploua puternic. Lucrurile nu vor mai fi așa, situaţia trebuie să se îmbunătățească. Lucrarea este pe 1,8 kilometri și legătura cu drumul județean care leagă Dănești și Văcarea și Țicleni și Trocani va fi de acum bună. Încă de pe vremea când eram vicepreședinte la CJ, în anii 2000, visam că se va asfalta acest drum. Este bine că am reușit acum. La nivelul comunei Dănești, nu mai avem drumuri neasfaltate. Toată lucrarea este la 1,5 milioane de lei, fiind executată de IDP“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS