22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţiştii Papuzu şi Militaru merg la proces în zilele de concediu

Poliţiştii Papuzu şi Militaru merg la proces în zilele de concediu

Reprezentanţii Tribunalului din Caraş-Severin, unde sunt judecaţi pentru omor poliţiştii gorjeni Eugen Papuzu şi Cosmin Militaru, au declarat că cei doi nu s-au prezentat la unul dintre termene, întrucât nu au permisiunea şefilor. Cei doi oameni ai legii s-au deplasat până acum la termenele programate în proces în zilele de concediu.
Întrucât nu mai au nici o zi disponibilă, poliţiştii nu se mai pot prezenta în faţa instanţei de judecată. Aceasta în condiţiile în care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Caragea, le-a transmis celor doi să nu absenteze de la serviciu. Aflaţi într-o situaţie în care procesul ar putea trena, magistraţii au decis să le trimită celor doi inculpaţi citaţii la locul de muncă, de fiecare care dată când este programată judecată. Cu documentele respective, cei doi vor putea justifica lipsa de la locul de muncă. Eugen Papuzu și Cosmin Militaru sunt judecați pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și deosebit de grav, arestare nelegală și cercetare abuzivă, nu s-au putut prezenta la antepenultimul termen, cel de pe 1 octombrie.

Acte pentru fiecare învoire

Motivul pentru care poliţiştii nu au mers la proces a fost că șeful direct nu le-a permis, potrivit reprezentanților Tribunalului Caraș-Severin. „Cei doi polițiști nu s-au putut prezenta la antepenultimul termen, pe motiv că șeful lor nu le permite acest lucru. Pentru a rezolva situația, magistrații au dispus citarea celor doi inculpați la fiecare termen de judecată, deşi procedura spune că anunţarea acestora se face în cunoştinţă, în sala de judecată sau prin apărători“, au declarat reprezentanții biroului de presă al Tribunalului Caraș-Severin. Eugen Papuzu şi Cosmin Militaru sunt acuzaţi  de procurori că au bătut un cetăţean în sediul Postului de Poliţie din Stoina. Legiştii au stabilit o legătură de cauzalitate între loviturile primite şi moartea bărbatului care a decedat la puţin timp după bătaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS