20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Craiovei, întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor şi mediului de afaceri din Marea Britanie

Primarul Craiovei, întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor şi mediului de afaceri din Marea Britanie

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a avut în acest sfârşit de săptămână o serie de întâlniri cu oameni de afaceri, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi ai autorităţilor locale din Marea Britanie. La Winchester a avut loc lansarea platformei Bridge, care se doreşte o reţea electronică menită a facilita accesul oamenilor de afaceri din Craiova şi Hampshire la informaţii oferite de autorităţile locale sau mediul de afaceri din Craiova. Profitând de prezenţa numeroasă a investitorilor, primarul Lia Olguţa Vasilescu a prezentat oportunităţile de investiţii de pe platforma industrială a Craiovei. Atât Roy Perry, preşedintele Consiliului Judetean Hamshire, cât şi Maureen Frost, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Hampshire şi David Riches, preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a Marii Britanii, au susţinut că România are un potenţial deosebit de creştere economică, iar Craiova este un mediu prietenos pentru potenţialii investitori.

La întrunire au participat şi ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga si ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, acesta din urmă susţinând că, dintre oraşele din România, cele mai dese vizite le-a făcut la Craiova, unde prezenţa britanică se resimte cel mai mult. În acelaşi timp, Simon Escott, directorul executiv la Portsmouth Aviation, a anunţat deschiderea unei fabrici de instalaţii de filtrare a apei potabile la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS