16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist condamnat pentru o şpagă de 200 de lei şi 12 litri de bere

Poliţist condamnat pentru o şpagă de 200 de lei şi 12 litri de bere

Poliţistul Cristian Eugen Frîntu, fost agent-şef adjunct al şefului de post din comuna gorjeană Fărcăşeşti, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentinţa a fost pronunţată ieri la Tribunalul Gorj şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Omul legii a fost acuzat că a primit mită de la un întreprinzător de pe raza comunei pentru ca firma acestuia să nu fie controlată. În sentinţa Tribunalului Gorj se menţionează faptul că poliţistul a restituit denunţătorului suma de 200 de lei şi sticlele de bere pe care le primise pentru a nu efectua un control.
„Constată că s-a dispus restituirea sumei de 200 de lei către martorul denunţător Ciortan Mircea Mihai de către procuror prin rechizitoriul nr. 186/P/2013 din 20.05.2013. Constată că s-a dispus restituirea către martorul denunţător a celor şase sticle de bere de câte doi litri fiecare, prin acelaşi rechizitoriu. Obligă pe inculpat la 1.500 de lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică din 22.10.2013 la Tribunalul Gorj“, se menţionează în sentinţa Tribunalului Gorj.

Luare de mită în formă continuată

Agentul de poliţie Cristian Eugen Frîntu, din cadrul Postului de Poliţie Fărcăşeşti, a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, „în luna februarie 2013, agentul de poliţie Cristian Eugen Frîntu a acceptat promisiunea sumei de 500 de lei de la martorul denunţător, administratorul unui bar din localitate, iar în luna martie 2013 a pretins o sumă de bani, după care a acceptat promisiunea unei sume de bani. Ulterior, în seara zilei de 6 martie 2013, a primit suma de 200 de lei, pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător obligaţiile de serviciu, ca agent de poliţie, în sensul de a nu mai efectua controale la punctul de lucru aparţinând denunţătorului şi de a nu-l mai sancţiona contravenţional pe acesta“, se precizează în rechizitoriul de trimitere în judecată. Agentul de poliţie a fost transferat de la postul de poliţie din Fărcăşeşti la postul de poliţie din Bâlteni şi nu mai are dreptul de a efectua controale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS