13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLili şi Mimi i-au „ars“ la întreţinere

Lili şi Mimi i-au „ars“ la întreţinere

http://www.youtube.com/watch?v=tTJnfupz1kI

Banii de întreţinere ai locatarilor din două asociaţii de proprietari din Craiova au ajuns în buzunarul administratorilor şi nu la furnizori, cum era firesc, cel puţin aşa spun inspectorii de la primărie. Lipsurile au fost depistate în urma unor controale financiar-contabile, iar sumele vehiculate sunt de ordinul milioanelor. Este vorba de Asociaţiile nr. 162 şi nr. 28 Craioviţa Nouă, unde administratoarele Lili şi Mimi au dispus de banii proprietarilor după bunul plac, numai că acum s-au ales cu dosare de cercetare penală pentru delapidare.

Proprietarii din Asociaţia nr. 28 Craioviţa Nouă sunt scandalizaţi după ce au aflat luni seară că fosta administratoare Iuliana Toader i-ar fi „uşurat“ de peste 200.000 de lei. Angajata asociaţiei era şi casier, şi contabil şi avea mână liberă să facă ce vrea cu banii. Nici cenzorul, nici preşedintele şi nici comitetul nu s-au arătat interesaţi să-i verifice activitatea financiar-contabilă. Prin urmare, „Lili“, cum îi spun proprietarii, deşi „părea“ cumsecade, inventa lucrări de reparaţii pe bandă rulantă, pe care le-ar fi plătit cu banii de întreţinere. În plus, administratoarea a decis să le şteargă penalităţile proprietarilor, chiar dacă furnizorii au anunţat că nu le vor şterge. „E vorba de 200.000 de lei, numai ce s-a băgat în reparaţii, dar nu s-a spus ce reparaţii. La scara 160 E nu s-a făcut nici o reparaţie. Ar fi vreo 900.000 de lei la Termo, datorie, şi 200.000 de lei la apă. Şi preşedintele este trecut cu o datorie în documente şi cu alte restanţe pe listele de plată şi sunt mulţi aşa. Nu i-a interesat de noi. Ne merităm soarta, pe fiecare lună băga milioane pentru reparaţii şi reparaţii nu s-au făcut“, a declarat Cristina, o proprietară din blocul 160 E.

Vinovată, nevinovată?

Proprietarii au aflat de la inspectorii din cadrul primăriei care sunt sumele lipsă şi „învârtelile“ făcute de administratoare şi de cenzor, zic ei. „Degeaba au încercat cei de la primărie să ne spună ce s-a întâmplat. Au început să se certe. Administratoarea „Lili“ s-a făcut că leşină. De când i-a venit controlul de la primărie este tot bolnavă, tot în concediu. Comitetul nu a scos o vorbă, preşedintele la fel. De suma asta de două milioane ne-au zis în mare. Am fost de atâtea ori la primărie şi am făcut sesizări, dar nu i-a interesat. Acum au venit şi au găsit-o pe fata asta“, spune Constantin Sârbea, proprietar.
Derutaţi, fără să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, unii dintre proprietari nici nu-şi dau seama de gravitatea lucrurilor şi chiar o apără pe doamna „Lili“. Îşi doresc să se ocupe în continuare, culmea, de casieria asociaţiei. Alţii încearcă să-şi „aranjeze“ chiar un concurs pentru locul rămas vacant în urma demisiei şi retragerii atestatului administratoarei.
Problemele oamenilor sunt altele, cu apometrele care nu funcţionează bine „că sunt puse cu turometrul mai mare“, cu ajutoarele de căldură, spun ei. Iar fosta administratoare nu a furat, are justificări, sunt de părere alţi locatari. Ei susţin, că s-au făcut reparaţii.
Reprezentanţii proprietarilor nu scot nici o vorbă despre cele întâmplate. „Noi avem alte probleme acum“, afirmă Viorel Cîrciu, încă preşedintele Asociaţiei nr. 28 Craioviţa Nouă.

Probleme şi la Asociaţia nr. 162 Craioviţa Nouă

La Asociaţia nr. 162 Craioviţa Nouă, situaţia este asemănătoare. Administratoarea Maria Dobre, doamna Mimi, cum îi spun proprietarii, a fost găsită de inspectorii de la primărie cu lipsuri în casierie. Proprietarii urmează să afle care sunt sumele lipsă şi tertipurile prin care angajata asociaţiei i-a uşurat de banii de la întreţinere. Şi ea a rămas fără atestatul de administrator şi fără locul de muncă şi s-a ales, de asemenea, cu dosar de cercetare penală pentru delapidare. „În urma verificărilor făcute de inspectorii de la primărie s-au găsit nereguli, administratoarea şi-a dat demisia şi urmează să-mi dau şi eu. Au găsit nişte cheltuieli nerepartizate, lucrări neefectuate, banii pentru regii erau direcţionaţi în altă parte, mai multe. Să vă spună de la primărie. Noi avem Adunare Generală azi (ieri – n.r.) şi o să aflăm mai multe“, a spus Dumitru Rădulescu, preşedintele Asociaţiei nr. 162 Craioviţa Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS