15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru că a furat 22.000 de dolari

Arestat pentru că a furat 22.000 de dolari

Un bărbat din Strehaia a fost arestat ieri după ce a furat aproximativ 22.000 de dolari dintr-o locuinţă. Luni, poliţiştii au fost sesizaţi de un cetăţean din Strehaia că din locuinţa sa din Tâmna au dispărut aproximativ 22.000 de dolari. În urma unor investigaţii şi pe baza unor informaţii, poliţiştii l-au identificat pe autorul furtului. Potrivit site-ului mhalert.ro, acesta este Vasile Căpăţână, de 28 de ani, bărbatul recunoscându-şi fapta comisă, după cum a declarat Puiu Alexandru, şeful Poliţiei Strehaia. Mehedinţeanul avea o metodă inedită de a fura din locuinţe şi se pare că nu este la prima abatere. Acesta se angaja ca zilier la oameni înstăriţi şi, după ce monitoriza locurile unde erau ţinute obiecte de valoare şi bani, dădea lovitura. Poliţiştii au recuperat 15.000 de lei, dar şi bunuri cumpărate cu banii sustraşi de suspect.
Oamenii legii au aflat că bărbatul a furat şi cardul unui pensionar din localitatea Tâmna. Profitând de faptul că bătrânul îşi ţinea codul PIN lângă card, i-a scos acestuia pensia pe două luni de la bancomat, în valoare de 700 de lei.
„Vasile Căpăţână este şi suspectul unui furt calificat din perioada iulie-august 2013, în dauna altui bărbat, de 67 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi, când a sustras cu un card bancar şi codul PIN, suma de 700 de lei, faptă rămasă iniţial cu autori neidentificaţi. Suspectul executa diferite lucrări de amenajări interioare şi exterioare, pătrundea în locuinţe şi, profitând de neatenţia proprietarilor, observa unde îşi ţineau aceştia bunurile şi valorile pe care ulterior le sustrăgea“, a declarat Roxana Vişan, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Luni, mehedinţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază a fost prezentat procurorilor cu propunere de arestare, pe numele său fiind emis mandat pentru 29 de zile.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS