20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Seminarii de educaţie ecologică pentru copii în comuna Fărcaşele

Olt: Seminarii de educaţie ecologică pentru copii în comuna Fărcaşele

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice organizează mâine, în comuna Fărcaşele din judeţul Olt, o serie de seminarii de educaţie ecologică pentru copii. Evenimentele sunt incluse în cea de-a şasea etapă a campaniei de informare şi conştientizare a populaţiei privind reducerea poluarii apelor si solului din cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. Obiectivul principal al seminariilor constă în informarea corectă a copiilor în ceea ce priveşte problemele legate de igienă şi consumul de apă, precum şi instruirea copiilor şi crearea unei atitudini pozitive în relaţia lor cu mediul înconjurător.

Seminariile se vor desfăşura în şcoala generală, respectiv grădiniţa din localitate, fiind susţinute de cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatori – educaţie ecologică, organizat în primăvara acestui an, sub supravegherea reprezentanţilor Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Seminariile se organizează pentru fiecare grupă de copii separat. Astfel, cu ajutorul broşurilor şi a proiecţiilor, cele trei grupe de copii – preşcolari, ciclul primar şi cel gimnazial – vor primi informaţii despre importanţa apei pentru mediul înconjurător şi sănătatea omului. În sesiunea practică se va determina concentraţia de nitraţi şi nitriţi a probelor de apă adusă din gospodării, iar elevilor li se va explica ce se poate întâmpla atunci când apa pare sigură din punct de vedere vizual şi olfactiv, dar totuşi nu este bună de băut.

Cea mai importantă sursă de intoxicare cu nitraţi şi nitriţi o reprezintă apa din fântâni. În majoritatea comunelor şi satelor din România, apa din fântână este poluată cu această substanţă provenită din depozitarea haotică a gunoiului de grajd şi a latrinelor neimpermeabilizate din gospodăriile oamenilor. În România peste 1.900 de localităţi sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi, comuna Fărcaşele fiind una dintre acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS