25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMariana Câmpeanu: ANOFM nu va fi descentralizată mai curând de 2016

Mariana Câmpeanu: ANOFM nu va fi descentralizată mai curând de 2016

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat astăzi, la Parlament, că s-a convenit ca Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) să nu fie descentralizată mai curând de anul 2016, informează Agerpres.ro. De asemenea, Câmpeanu a precizat că agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială ar urma să fie descentralizate numai parţial, adică doar în ceea ce priveşte activitatea de plăţi.

Ministrul Muncii a afirmat că procesul de descentralizare va fi tot unul parţial şi în cazul Agenţiei de Prestaţii Sociale. „Numai o parte din ea se va descentraliza. Este vorba despre plăţi care trebuie să rămână în mod descentralizat, ca să fie mai aproape de cetăţean”, a mai spus ministrul Muncii. Referitor la Agenţia de Prestaţii Sociale, Mariana Câmpeanu a adăugat că nu a afirmat că descentralizarea acesteia nu ar fi necesară. „E vorba că în această agenţie sunt două activităţi: de plată a prestaţiilor sociale, care, oricum, sunt hotărâte şi semnate de primar şi pot fi plătite prin consiliul judeţean şi activitatea de inspecţie socială, care, după cum aţi auzit, inspecţia şi controlul nu se descentralizează nicăieri”, a susţinut ea.

Întrebată dacă crede că se numără printre cei trei miniştri pe care vicepremierul Liviu Dragnea ar dori să îi remanieze, Mariana Câmpeanu a replicat că, din punctul său de vedere, îşi îndeplineşte sarcinile de ministru al Muncii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS