19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal27 de percheziţii au blocat Vama Albiţa

27 de percheziţii au blocat Vama Albiţa

Traficul rutier în Vama Albiţa este blocat în totalitate, marţi dimineaţă, în urma unor percheziţii desfăşurate de Direcţia Naţională Anticorupţie, care vizează traficul ilegal de mărfuri la frontiera de est a României, fiind desfăşurate şi 27 de percheziţii domiciliare.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, împreună cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție desfășoară cercetări într-o cauză penală complexă, instrumentată în comun cu Parchetul Național Anticorupție și Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova, privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.
În cursul dimineții s-au desfășurat 27 de percheziții la domiciliul unor persoane și în alte locații aflate în județele Iași și Vaslui. Totodată, Centrul Național Anticorupție derulează o serie de activități similare în Republica Moldova.
În cauză sunt vizate mai multe persoane, față de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.
La acțiune, procurorii beneficiază de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului Român de Informații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS