23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelaţi de un „procuror“ din Penitenciarul Craiova

Înşelaţi de un „procuror“ din Penitenciarul Craiova

Un tânăr de 25 de ani, din Caracal, Olt a fost prins şi încarcerat de poliţiştii din Satu Mare, care îl suspectează că, în timp ce era „cazat“ la Penitenciarul Craiova, a comis mai multe înşelăciuni prin telefon, dându-se drept… procuror.
Poliţia Română a anunţat ieri că ofiţerii de la Investigaţii Criminale din Satu Mare, în colaborare cu colegii lor de la IPJ Dolj şi coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au identificat şi reţinut un tânăr de 25 de ani, din Caracal, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin telefon.
Este vorba de Sandu Ilie Florin, cu antecedente penale, care, în perioada 14-17 august 2013, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Craiova, a sunat mai multe persoane, în special administratori de societății comerciale, prezentându-se… procuror.
„Procurorul“ le explica administratorilor că lucrează la un caz privind achiziţionarea frauduloasă de aparate pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă şi le cerea să-i elibereze mai multe bonuri de reîncărcare pentru a stabili provenienţa aparatelor.
Oamenii legii au stabilit că prin această metodă de înşelăciune, tânărul a creat un prejudiciu total de 8.000 de lei.
Tânărul a fost eliberat din Penitenciarul Craiova după comiterea infracţiunilor de care este suspectat, iar miercuri a fost identificat şi prins în Satu Mare. Sandu Ilie Florin a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Sandu Ilie Florin a fost încarcerat în octombrie 2009, iar în decembrie 2010 a fost condamnat definitiv la patru ani de puşcărie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În aprilie 2011, a fost condamnat în alt dosar la un an şi două luni de puşcărie pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă, cele două pedepse fiind contopite în noiembrie, acelaşi an, de Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS