21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn poliţist băut a lovit două maşini şi a fugit de la locul accidentului

Un poliţist băut a lovit două maşini şi a fugit de la locul accidentului

Un poliţist din comuna gorjeană Băleşti s-a urcat băut la volan, a tamponat două maşini, apoi a fugit de la locul accidentului. Evenimentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni, iar în urma acestuia Lucian Gheorghe, de 28 de ani, ajutorul șefului Postului de Poliție Bălești, s-a ales cu dosar penal pentru fugă de la locul accidentului și vătămare corporală din culpă. Potrivit anchetatorilor, polițistul de 28 de ani se afla în timpul liber, de câteva zile el fiind în concediu, când a lovit un autoturism chiar în sensul giratoriu din fața Colegiului Național „Spiru Haret“, din Târgu Jiu. Omul legii conducea un autoturism Skoda înmatriculat în Bulgaria. Deși la volanul mașinii pe care o lovise se afla o femeie însărcinată, şoferul a plecat de la locul evenimentului rutier înainte ca poliția să ajungă acolo. Martorii accidentului au spus că poliţistul mirosea a alcool. În maşina lovită se mai aflau alte două pasagere. Gravida a ajuns la Spitalul Judeţean unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

Alt accident la ieşirea din oraş

La puţin timp după producerea primului accident, polițistul a lovit o mașină parcată la ieșirea din Târgu Jiu spre comuna Bălești. Şoferul a coborât din maşina personală şi a stat de vorbă cu mai mulţi martori, cărora le-a spus că merge să bea apă. Şi martorii de la al doilea accident au susţinut că poliţistul mirosea a alcool. Bărbatul a plecat pe jos de la locul celui de-al doilea accident, întrucât autoturismul său era prea avariat.
„Conducătorul autoturismului Skoda cu numere de Bulgaria nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a acroşat un autoturism parcat pe partea carosabilă. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea conducătorului auto şi stabilirea cauzelor cu exactitate. Pentru că același conducător auto a mai fost implicat în alt eveniment rutier, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor legii“, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Judeţului Gorj. Agentul Lucian Gheorghe, ajutorul șefului de Post Bălești, va fi cercetat disciplinar, urmând să fie decisă şi o sancţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS