10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandalagii condamnaţi definitiv

Scandalagii condamnaţi definitiv

Şase craioveni trimişi în judecată după ce au tras mai multe focuri de armă în septembrie 2007, în cartierul George Enescu, au fost condamnaţi definitiv săptămâna trecută.

Poliţiştii de la Secţia 5 erau anunţaţi în seara de 10 septembrie 2007 că la intersecţia străzilor Războieni şi Peneş Curcanul din cartierul craiovean George Enescu a izbucnit un scandal între două grupuri de tineri şi au fost trase focuri de armă. Oamenii legii au stabilit atunci că Florin Anca, zis Fofana, Nicuşor Brandibur, zis Nicu Grasu, Marius Voinea, poreclit Creţu, Ion Pavel Surdu, Ionuţ Stângă, zis Willy, şi Ştefan Mitre s-au dus cu patru maşini în cartierul George Enescu pentru a cere socoteală membrilor familiei Camen. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în urma cercetărilor s-a stabilit că toţi cei şase, „prin folosirea de arme de foc şi arme albe, au produs scandal public, tulburând grav ordinea şi liniştea publică“. Cu câteva zile înainte, între Cosmin Camen şi Florin Anca avusese loc o altercaţie într-o discotecă din Craiova, iar în seara de 10 septembrie Anca a decis să se răzbune, şi-a sunat prietenii şi s-au dus acasă la Camen. În urma scandalului nu a fost rănită grav nici o persoană, iar poliţiştii au ridicat de la faţa locului 17 tuburi goale de cartuşe, ce fuseseră trase din pistoale cu gaze.
După ce au reuşit să stabilească ce s-a întâmplat, pe 4 octombrie 2007, poliţiştii craioveni i-au reţinut pe Mitre şi Stângă, cei doi fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi folosirea armelor de foc în locuri şi împrejurări în care se putea pune în pericol viaţa persoanelor. O zi mai târziu, cei doi au fost prezentaţi la Judecătoria Craiova, iar instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă. Cei doi craioveni nu au stat prea mult în arest pentru că, pe 8 octombrie, în urma recursului formulat de inculpaţi la Tribunalul Dolj, au fost eliberaţi.
Cercetările în acest caz au durat trei ani, cei şase inculpaţi fiind trimişi în judecată abia în septembrie 2010. Au fost condamnaţi în februarie, anul acesta, la pedepse între un an şi doi ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a mai dispus confiscarea pistoalelor lui Boboc şi Voinea, însă sentinţa a fost atacată cu recurs de cei şase craioveni. Miercuri, pe 10 octombrie, la mai bine de şase ani de la scandal, inculpaţii au fost condamnaţi definitiv printr-o hotarâre a Curţii de Apel Craiova şi au rămas cu pedepsele date de Judecătoria Craiova în februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS