22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevul ucis pe trecerea de pietoni, înmormântat cu sprijinul autorităţilor

Elevul ucis pe trecerea de pietoni, înmormântat cu sprijinul autorităţilor

Trupul neînsufleţit al lui Adrian Mazăre, elevul ucis luni pe trecerea de pietoni din faţa Liceului din Halânga, judeţul Mehedinţi, a fost ridicat marţi după-amiază de la morga Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi dus în comuna Balta, unde va fi înmormântat astăzi.
Adrian Mazăre pleca în fiecare luni împreună cu sora sa, la şcoală, la Drobeta Turnu Severin, unde era elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Special „Drobeta“.
Cu inima sfâşiată, Viorel Mazăre, tatăl băiatului, spune că cei doi copii ar fi trebuit să plece de duminică seară la internat, însă au avut treabă la pădure.
 „Eu nu l-am mai văzut de sâmbătă, când a plecat cu carul cu lemne cu soră-sa şi cu soţia mea. Eu am rămas pe deal, la oi, şi luni dimineaţă la 7.00 m-a sunat nevastă-mea. Eu totuşi n-am crezut. Am crezut că poate este la spital, că se mai putea face ceva“, a spus tatăl băiatului, Viorel Mazăre.
Aflând despre vestea cutremurătoare, colegii şi profesorii lui Adrian au aprins o lumânare în atelierul de mecanică, unde acesta lucra împreună cu alţi doi băieţi, veniţi şi aceştia tot din Balta să înveţe carte.
„Adrian s-a integrat perfect colectivului de clasa a IX-a. Era un copil bun, cu mult bun-simţ, îşi făcea temele, era respectuos, nu ridica nici un fel de problemă. Este o mare dramă şi pentru noi, şi pentru familia lui“, a spus directorul liceului, Claudia Pârvuţ.
Familia Mazăre mai are acasă cinci copii, unul în clasa a III-a, unul în clasa a VII-a, fata care l-a văzut pe fratele său decedând, elevă în clasa a X-a, şi încă doi mai mici.
Autorităţile nu au rămas indiferente la drama prin care trece familia Mazăre. Pentru că sunt oameni săraci şi nu ar fi avut bani să îl înmormânteze pe băiatul lor, primăria din comuna Balta i-a făcut cavoul şi le-a dat părinţilor un ajutor de înmormântare. Ajutor a venit şi din partea Consiliului Judeţean Mehedinţi.
„Am considerat că este creştineşte să fim alături de această familie aflată la mare necaz. Ştim că nu le putem alina durerea, însă am aflat de la televizor că familia Mazăre nu are o situaţie financiară bună şi m-am gândit să îi sprijin financiar, pentru ca astfel fiul lor să fie înmormântat cum se cuvine. Este doar un gest de solidaritate faţă de această familie. Este regretabil ce s-a întâmplat!“, a declarat Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Adrian Mazăre este cel de-al patrulea elev ucis în ultimii ani pe trecerea de pietoni respectivă. Autorităţile vor să ia măsuri pentru ca astfel de drame să nu se mai repete.  Şoferul care l-a accidentat mortal este cercetat pentru ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS