22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlte trei persoane intoxicate cu ciuperci

Alte trei persoane intoxicate cu ciuperci

Ciupercile îmbolnăvesc alte persoane din Mehedinţi. Marţi seară, trei persoane din satul Albuleşti s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci culese din pădure. Un bătrân, de 82 de ani, şi nepoţii săi, de 22 de ani şi 18 ani, au consumat ciuperci la cină, iar la scurt timp au început să se simtă rău. Doar tânărul de 18 ani a avut nevoie de internare, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Medicii spun că numărul pacienţilor cu intoxicaţie alimentară din cauza ciupercilor a crescut îngrijorător.
„Am fost solicitaţi pentru o intoxicaţie cu ciuperci la trei persoane în satul Albuleşti, un bătrân de 82 de ani, un tânăr de 22 de ani şi altul tânăr de 18 ani. Doi dintre pacienţi erau stabili hemodinamic, fără modificări sau tulburări epigastrice, fără vărsături, fără simptomatologie critică. Un singur pacient avea dureri abdominale şi vărsase de mai multe ori, motiv pentru care l-am luat în supraveghere şi investigaţii la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Mehedinţi“, a declarat Eleodor Mihuţ, medic SJA Mehedinţi.
Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi i-au acordat primul ajutor şi a rămas sub supraveghere medicală. Cazul nu este singular în judeţul Mehedinţi, în ultimele zile o familie din comuna Pătulele a fost internată la spital şi alte trei persoane din comuna Hinova s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci culese din pădure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS