22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrămadă Jr. - cu 150 km pe oră spre moarte?

Grămadă Jr. – cu 150 km pe oră spre moarte?

http://www.youtube.com/watch?v=dr-AR3HW3SY

Alexandru Grămadă Jr., managerul Şcolii de Şoferi „Iulcost“ din Craiova, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs din cauza vitezei excesive. Aceasta este concluzia la care au ajuns ofiţerii Serviciului Rutier Craiova, care fac cercetări în cazul tragicului accident în urma căruia Alexandru Grămadă Jr. a murit la numai 23 de ani.

Poliţiştii doljeni au stabilit că, duminică dimineaţă, în jurul orei 5.20, Alexandru Grămadă Jr., care conducea un autoturism BMW pe DN 65F (Centura de Nord a municipiului Craiova) dinspre Balş către Filiaşi, la kilometrul 7+400, într-o curbă uşoară la stânga, a ieşit de pe drum şi a lovit violent un cap de pod. În urma impactului violent, Alexandru Grămadă, care se întorcea de la o nuntă şi era singur în maşina sa, a decedat pe loc.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că la locul accidentului nu au fost găsite urme de frânare, dar nici alte urme, care ar fi putut să indice că maşina condusă de tânărul de 23 de ani a intrat în derapaj înainte de a ieşi de pe şosea. Cercetările făcute de poliţiştii de la Rutieră arată că tânărul nu a virat stânga, ci a mers drept, iar maşina a intrat direct într-un cap de pod de pe partea dreaptă a drumului.
De asemenea, oamenii legii au mai precizat că tânărul nu purta centura de siguranţă în momentul producerii accidentului, care i-ar fi putut salva viaţa. Poliţiştii doljeni au dispus ca autoturismul BMW să fie supus unei expertize tehnice, în urma căreia se va stabili cu certitudine viteza autoturismului în momentul accidentului. Potrivit unor surse judiciare, acul vitezometrului BMW-ului condus de Alexandru Grămadă Jr. s-a oprit la 150 km/oră în momentul impactului.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că, pe lângă rezultatele expertizei tehnice, se aşteaptă şi rezultatele analizelor făcute de medicii legişti, care trebuie să stabilească dacă tânărul a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Centura poate salva vieţi

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat pentru GdS că şoferii încă nu au înţeles că centura de siguranţă le poate salva viaţa, mai ales în cazul unui impact frontal. „Mulţi şoferi nu conştientizează faptul că centura de siguranţă poate reduce consecinţele unor accidente grave de circulaţie, gravitatea leziunilor suferite de şoferii sau pasagerii care cad victime acestor accidente. De asemenea, şoferii trebuie să înţeleagă că, cu cât viteza cu care circulă este mai mare, cu atât consecinţele unui eventual accident rutier sunt mai grave, mai ales dacă şoferul sau pasagerii nu poartă centurile de siguranţă“, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pasiunea cea mare i-a adus sfârşitul

Toţi cei apropiaţi lui Alexandru Grămadă Jr., managerul Şcolii de şoferi „Iulcost“, au rămas înmărmuriţi la aflarea veştii decesului acestuia. Tânărul de 23 de ani era masterand în anul I la Facultatea de Mecanică, după ce îşi terminase, anul trecut, studiile de licenţă pe specializarea Autovehicule Rutiere, o tradiţie de familie. Cei care l-au cunoscut spun că era un băiat vesel şi educat, „un copil nemaipomenit“.
La Şcoala de şoferi „Iulcost“ este linişte. Un lacăt ţine poarta închisă, semn că s-a întâmplat ceva. Pe porţi stă o fotografie a lui Alexandru pe care scrie „Te vom iubi mereu!“, împreună cu un mesaj scris pe-o coală albă: „Deces în familie“. Numai un vecin stă la poartă, pentru că nu-şi explică de ce este închis. De-abia aflase vestea. „Era un băiat nemaipomenit… Nu am cuvinte ca să vă spun. N-am avut probleme, era un copil nemaipomenit. Îl ştiam de mult… Îmi pare nespus de rău. Nu am avut probleme să fie în anturaje, să zici că face petreceri, că mă deranjează. Rarităţi de copii… Un copil cu educaţie, fără «sărut mâna» nu venea, nu pleca. Îmi pare rău de Mitică, de mamă, de familie. De sâmbătă nu i-am mai văzut, m-am şi mirat. Îi plăceau maşinile, motocicleta, dar era de o inteligenţă rară. El întotdeauna le spunea cursanţilor «nu trage maşina aici, să nu încurcăm». Nu a avut alte incidente. Era inteligent, un copil de…“, a povestit, marcat, Paul Vărzaru, un vecin care îl ştia bine pe Alexandru.

Studiul autovehiculelor, o tradiţie în familia Grămadă

Alexandru Grămadă îşi încheiase, anul trecut, studiile de licenţă la Facultatea de Mecanică, specializarea Autovehicule Rutiere şi Ingineria Transporturilor. În sala în care şi-a prezentat lucrarea de licenţă ne-au vorbit doi dintre foştii profesori ai tânărului, marcaţi de vestea pe care au aflat-o în cursul zilei de duminică. „Îmi exprim regretul pentru faptul că a apărut acest eveniment nedorit nici de noi, nici de familie. Este cazul unei familii deosebite. Cunoaştem şi părinţii, având în vedere că tatăl a fost absolvent de-al nostru. Copilul a terminat anul trecut studiile de licenţă şi în toamna aceasta a fost admis la master, specializarea Optimizarea sistemelor de transport rutier, şi despre studentul nostru avem numai cuvinte bune. A fost perseverent, şi-a îndeplinit activităţile la toate disciplinele şi a absolvit studiile de licenţă, iar în acest moment, când am auzit despre evenimentul întâmplat, sincer am rămas consternat, având în vedere că am avut o relaţie deosebită şi ca urmare a faptului că proiectul de diplolmă a fost executat sub îndrumarea mea. Toate etapele pentru întocmirea proiectului şi le-a înfăptuit, realizând o lucrare bună. Este regretabil că vorbim la trecut, acum nu mai este între noi. Putea ca în momentul de faţă, fiind în anul I de studii la master, să-şi continue activitatea şi să fie o bucurie pentru părinţii lui, care, de fapt, îşi puseseră speranţe în el, dându-i pe mână o activitate de şcoală de şoferi, unde am înţeles că se descurca destul de bine. A fost alături de noi şi pentru anumite acţiuni pe care le-am organizat la nivel de facultate, chiar sponsorizări la anumite conferinţe. A fost un student activ. Transmit sincere condoleanţe familiei şi, de asemenea, consider că este o pierdere mare pentru familie, dar şi pentru facultatea noastră“, a povestit, cu greu, Dumitru Neagoe, profesorul care i-a fost şi coordonatorul lucrării de licenţă.

„Alexandru ne bucura“

Prodecanul Facultăţii de Mecanică, Dumitru Ilie, a spus că tânărul Alexandru avea o atracţie deosebită către tehnică, către acest domeniu al autovehiculelor care, din păcate, i-a adus sfârşitul. „Pe Alexandru l-am cunoscut din primii ani de facultate, deoarece tradiţia familiei Grămadă a fost pe domeniul ingineriei transporturilor şi autovechiculelor rutiere. Şi tatăl lui şi-a desăvârşit studiile de scurtă durată în cadrul Facultăţii de Mecanică. Noi avem o colaborare foarte bună cu şcolile de şoferi. Fiind din acest domeniu, noi suntem o comunitate academică ce, din păcate, astăzi trăieşte o zi mai puţin fericită odată cu pierderea acestui tânăr. Alexandru ne bucura prin faptul că avea o aplicabilitate deosebită venind dintr-un domeniu în care se ocupa efectiv de fenomenul transporturilor. L-am cunoscut ca student implicat la ore, ca student implicat în activităţi legate de cercurile ştiinţifice studenţeşti, avea această atracţie către tehnică şi, din păcate, ne exprimăm regretul că nu mai este printre noi. Este o pierdere pentru comunitatea academică şi pentru lumea auto din oraşul Craiova şi, din păcate, transmitem gânduri frumoase, acolo unde este, din ultima sală unde el şi-a desăvârşit activitatea cu proiectul de diplomă“, a spus fostul profesor al lui Alexandru.

Zeci de oameni au venit să-i aducă un omagiu

Corpul neînsufleţit al lui Alexandru Grămadă a fost ridicat de la morga Spitalului „Filantropia“ ieri, la orele prânzului, şi dus acasă, unde familia, cunoştinţele şi prietenii şi-au adus omagiile. Oamenii care îl cunoşteau au rămas şocaţi la auzul acestei veşti şi nu şi-au putut stăpâni lacrimile. „Acum l-au adus acasă. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, săracul copil… Nici nu pot să mă duc să-l văd…“, a spus una dintre vecine plângând. La locul accidentului de pe Centura de Nord a Craiovei, cei care l-au cunoscut pe tânăr au aprins candele. Înmormântarea are loc astăzi, la ora 13.00, la Cimitirul Sineasca, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să-şi ia la revedere de la Alexandru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS