12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşina unei firme, ridicată pentru că era parcată la poarta... firmei

Maşina unei firme, ridicată pentru că era parcată la poarta… firmei

http://www.youtube.com/watch?v=PBkIIe18lxA

Un craiovean, angajat SC NETix Computers, a sesizat GdS despre o întâmplare pe care o consideră destul de neobişnuită, dar şi un abuz al agenţilor Poliţiei Locale Craiova. Astfel, marţi după-amiază, angajaţii RAT, din dispoziţia poliţiştilor, au ridicat un Ford Transit al  SC NETix Computers pe care bărbatul îl lăsase parcat pe strada Împăratul Traian, chiar în faţa porţii firmei la care lucrează, motivul fiind că maşina a blocat calea de acces într-o curte învecinată. „Marţi seară m-a sunat şeful şi m-a întrebat unde este maşina firmei, pe care o parcasem în jurul orei 14.30 în faţa porţii. Era să cad din picioare, pentru că prima reacţie a fost să cred că maşina a fost furată. Abia după ce ne-am uitat pe înregistrările camerei de supraveghere am văzut că fusese ridicată de cei de la RAT. Nu puteam să mă gândesc la aşa ceva, mai ales că am parcat maşina în faţa porţii noastre, nu neregulamentar. Pe imagini se vede clar că maşina este parcată chiar în faţa porţii, la circa o jumătate de metru în spatele unei Skoda“, a povestit Cosmin Pătroescu, angajat al  SC NETix Computers.
Într-adevăr, pe imaginile surprinse de camera video se observă că maşina este parcată în faţa porţii SC NETix Computers, singura cale de acces pe o proprietate pe care o blochează fiind cea a… SC NETix Computers.
Reprezentanţii firmei bănuiesc că poliţiştii au fost chemaţi de şoferul autoturismui Skoda parcat în apropiere, care, de altfel, a plecat la câteva secunde după ce Fordul Transit a fost ridicat de angajaţii RAT. „Chiar dacă i-a chemat cel cu Skoda, care bănuiesc că nu putea să plece de acolo deşi între maşina noastră şi a lui era aproape o jumătate de metru, trebuia să se intereseze şi ei ce maşină ridică“, a mai spus Pătroescu. Ieri, reprezentanţii SC NETix Computer s-au dus la RAT, au plătit taxa şi au ridicat maşina, urmând să facă o plângere împotriva măsurii luate de poliţiştii locali. Întrebat despre această situaţie, Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, a explicat că maşina respectivă a fost ridicată după ce o persoană a sesizat faptul că blochează o cale de acces. „Dacă persoana respectivă este nemulţumită de măsura dispusă, o poate contesta în instanţă. Măsura a fost dispusă potrivit OUG nr. 195/2002, iar proprietarul autovehiculului respectiv a fost sancţionat cu puncte penalizare şi puncte amendă în baza prevederilor legale“, a declarat Octavian Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS