30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean arestat pentru înşelăciune şi fals privind identitatea - UPDATE

Craiovean arestat pentru înşelăciune şi fals privind identitatea – UPDATE

Un craiovean de 30 de ani a fost reţinut ieri pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals, tânărul fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Potrivit unui comunicat, pe 1 octombrie poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Poliţei Municipiului Craiova – Biroul de Investigaţii Criminale, aflaţi în afara orelor de program, s-au sesizat cu privire la faptul că, la o casă de amanet situată pe strada George Enescu, un tânăr a încercat să amaneteze mai multe bijuterii prezentând o carte de identitate falsă. Poliţiştii l-au dus pe bărbat la sediul unităţii, unde acesta a fost identificat drept Florin Maglaviceanu, de 30 de ani, din Craiova. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că acesta a prezentat o carte de identitate falsă, pe numele unui bărbat din municipiul Bacău, şi i-a spus angajatului casei de amanet că doreşte să amaneteze bijuterii de aur de aproximativ 140 de grame, însă tranzacţia nu a fost finalizată. Suspectul a fost prins de către poliţişti în momentul în care a părăsit casa de amanet, iar cu ocazia controlului corporal asupra acestuia au fost găsite bijuterii din material de culoare galbenă şi cartea de identitate folosită.

Prin extinderea cercetărilor împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Calafat s-a stabilit faptul că acelaşi bărbat este autorul unei înşelăciuni comise pe 13 septembrie, prin acelaşi mod de operare, în Calafat, unde a prejudiciat o altă casă de amanet cu suma de 9.000 lei.

Ieri, în baza probatoriului administrat de poliţiştii doljeni împotriva lui Florin Maglaviceanu s-a dispus începerea urmăririi penale, învinuitul fiind reţinut pe baza de ordonanţă de reţinere şi introdus în arest. Astăzi craioveanul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals.


UPDATE (14:37) Magistraţii Judecătoriei Calafat au emis în această după-amiază mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele craioveanului Florin Maglaviceanu, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind indentitatea şi uz de fals. Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Învinuitul va fi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS