11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBerneanu, dispărut după metoda „Dinel Nuţu“?

Berneanu, dispărut după metoda „Dinel Nuţu“?

Jurnaliştii Bogdan Berneanu şi Constantin Pătru au fost condamnaţi definitiv, marţi, la câte patru ani de închisoare pentru o returnare ilegală de TVA de aproximativ 550.000 de lei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj. Ieri, după ce instanţa de judecată a emis mandatele de executare a pedepselor cu închisoarea pe numele celor doi jurnalişti, numai unul dintre inculpaţi a ajuns în arest – Constantin Pătru. Bogdan Berneanu, care nu a fost găsit de poliţişti, a fost pus în urmărire naţională.
Marţi seară, Curtea Supremă a dat o hotărâre definitivă în dosarul în care Bogdan Berneanu, Constantin Pătru, Mihai Gavrilă, Simona Mladin şi Vergică Diaconu au fost judecaţi pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Primii doi au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, iar ceilalţi trei inculpaţi au primit câte trei ani de închisoare, însă cu suspendare.
După pronunţarea sentinţei, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au trimis hotărârea Tribunalului Dolj, instanţă care, ieri, a redactat şi trimis IPJ Dolj mandatele de executare a pedepselor în cazul celor doi jurnalişti. Dacă Constantin Pătru a ales să se prezinte singur la sediul IPJ Dolj de pe strada Amaradia din Craiova, Berneanu a… dispărut.
Potrivit poliţiştilor doljeni, Constantin Pătru s-a prezentat ieri la sediul IPJ şi a fost dus în arest. Bogdan Berneanu, care între timp a luat numele soţiei şi se numeşte Bogdan Şerban, nu a fost găsit acasă. „Potrivit procedurilor, am căutat persoana condamnată la domiciliu, iar pentru că nu am găsit-o, am cerut punerea în urmărire la nivel naţional“, a precizat pentru GdS comisarul-şef Cristinel Ciocoiu, şeful Serviciului Investigaţii Criminale Dolj. Instanţa a emis pe numele lui Bogdan Şerban un ordin de interzicere a părăsirii teritoriului ţării, însă abia ieri, în jurul prânzului, odată cu emiterea mandatelor de executare a pedepsei.
Reamintim că, înainte să fie condamnat la şapte ani de puşcărie în dosarul „BIR“, în aprilie 2011, omul de afaceri Dinel Staicu şi-a schimbat administrativ numele în Dinel Nuţu (după numele soţiei, Leana Nuţu) şi a fugit din ţară. Dinel Nuţu a fost prins în Ungaria pe 20 aprilie şi adus în ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS