21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApartamentele, mai ieftine

Apartamentele, mai ieftine

Anul 2013 a adus scăderi pe piaţa imobiliară, atât la preţuri, cât şi la numărul de tranzacţii. În ultimii patru ani, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 40%, iar cele noi – cu 15-25%.
„Preţurile au scăzut pentru că majoritatea oamenilor nu mai lucrează şi au întreţineri foarte mari. De exemplu, am primit un apartament cu trei camere decomandate în Craioviţa, cu 22.000 de lei datorie la asociaţia de proprietari, şi proprietarul îl vinde la preţ de două camere. Sunt mai multe cauze care duc la scăderea preţurilor. Oamenii vând presaţi de asociaţie sau din cauza creditelor bancare. Ne sună executorii şi juriştii de la bănci pentru a ne da imobile la vânzare prin licitaţii. Preţul este foarte mic, între 18.000 de euro la două camere în zone bune şi 34.000 de euro în zone centrale“, a spus Rodica Mitrică, managerul unei agenţii imobiliare.
„Cumpărătorii vor un imobil la cel mai mic preţ de pe piaţă. Ei se duc în 15 agenţii imobiliare şi se interesează de preţul de vânzare al unui apartament cu două camere. La o agenţie găseşti un apartament cu două camere la 35.000 de euro, la alta la 30.000. Vor alege cel mai mic preţ, din cauza situaţiei financiare“, a declarat managerul agenţiei imobiliare.
Oamenii cu putere financiară caută zone centrale, Calea Bucureşti, Brazdă sau Rovine. Craioviţa Nouă rămâne o alegere pentru cei cu un buget mai mic. „Avantajele cartierului Craioviţa Nouă sunt multe. Este cel mai mare cartier al Craiovei, este foarte bine amenajat, oamenii au piaţă, poştă, magazine, şcoli în apropiere“, a spus Rodica Mitrică.
În ultimii ani, lumea se orientează spre cumpărarea unei case. Sunt preferate cele în afara oraşului, deoarece mulţi craioveni fug de aglomeraţia urbană.
„Din cauza întreţinerii foarte mari la imobile, oamenii preferă să-şi pună o centrală pe lemne decât să plătească 600 de lei la două camere pe iarnă. Salariile sunt mici şi mai mult de jumătate se duc pe întreţinere. Toată lumea preferă case. De exemplu, la zece kilometri de Craiova, cea mai ieftină casă la cheie se vinde cu 25.000 de euro. Cea mai scumpă costă 38.000 de euro şi este la patru kilometri de Craiova, în Şimnicu de Sus“, a declarat Rodica Mitrică.
Andreea Melinescu, Claudia Vasiloiu (anul II, Secţia Jurnalism, Facultatea de Ştiinţe Sociale)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS