25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPercheziţii în Gorj, Botoşani, Buzău, Constanţa şi Bucureşti pentru un prejudiciu de 22,5 milioane de euro

Percheziţii în Gorj, Botoşani, Buzău, Constanţa şi Bucureşti pentru un prejudiciu de 22,5 milioane de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au efectuat astăzi 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele membrilor unei grupări şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.

Potrivit DIICOT, Said Baaklini, de 50 de ani, cetăţean libanez, în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, efectuând operaţiuni comerciale nereale – livrări intracomunitare, achiziţii şi re-vânzare imobile sau alte bunuri, în principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat. Prin activitatea infracţională a membrilor grupării, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Cercetările continuă.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS