10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCosmin Băbălău, salutat pentru ultima dată

Cosmin Băbălău, salutat pentru ultima dată

Foarte mulţi oameni au venit ieri, la amiază, la Biserica „Eroii Neamului“ (Electro), pentru a-şi lua rămas bun de la Cosmin Băbălău, unul dintre cei doi băieţi care au murit absurd în accidentul de duminică dimineaţă. „Nu-mi vine să cred că nu mai este, nu se aştepta nimeni“, a povestit unul dintre prietenii săi, în timp ce în piept purta fotografia lui Cosmin, la fel ca toţi cei prezenţi la această ultimă întâlnire.
Cosmin a fost urmat, pe acest drum, de un cortegiu funerar numărând mai bine de 15 maşini şi în jur de 200 de persoane, număr care a început să crească pe măsură ce timpul trecea. Indiferent că l-au cunoscut sau nu, oamenii au venit pentru a-şi arăta respectul sau solidaritatea. „Sunt aici din respect. Nu l-am cunoscut niciodată, dar aşa am simţit eu, să vin“, a mărturisit un tânăr mai scund, în timp ce urmărea cu privirea mulţimea care se îndrepta încet spre biserică. Tineri, colegi şi prieteni i-au fost alături până la final, lăsând în urma lor lacrimi şi flori.
Tânărul de 21 de ani a fost înmormântat la cimitirul Sineasca din Craiova. El va rămâne în memoria tuturor ca un băiat liniştit, un prieten bun şi un fiu ca „un înger“, care, din păcate, a plecat prea repede şi prea nedrept dintre noi.

6.000 de lei pentru Andrei

Andrei Dragomir, prietenul lui Cosmin, care a avut parte de acelaşi sfârşit tragic, va fi înmormântat astăzi la cimitirul Nisipuri. La acesta, situaţia a fost mai complicată, căci mama lui, întoarsă din Spania pentru a-şi îngropa fiul, nu putea face faţă cheltuielilor de înmormântare. Problema, însă, s-a rezolvat. „S-au strâns în jur de 6.000 de lei şi se mai strâng încă“, a mărturisit Ana Maria Traşcă, profesoara lui Andrei de la Palatul Copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS