21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii craioveni, în finala competiţiei de maşini inteligente de la Paris

Studenţii craioveni, în finala competiţiei de maşini inteligente de la Paris

34 echipe de studenţi din 11 ţări participă la finala „The Freescale Cup“,  competiţie globală sponsorizată care se derulează la Paris şi constă în construirea, programarea şi punerea pe o pistă a unui model inteligent de mașină. În acest concurs se află şi o echipă de studenţi de la Universitatea din Craiova. Participarea este în premieră.

Concursul se derulează în zilele de 26 şi 27 martie 2013 la École Supérieure d’Ingénieurs en Électronique et Électrotechnique din Paris. „În aceste zile este practic finala competiţiei. Prima etapă, cea preliminară, a fost în toamnă, când s-au înscris 107 echipe, din care s-au selectat 24. Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova s-a înscris cu două echipe de câte trei tineri, din care a fost selectată una“, a declarat Cristian Stanciu, directorul departamentului de imagine al Universităţii din Craiova. Echipajul calificat este format din Marius Anghel, Sorin Pietroianu şi Lucian Pițigoi, studenţi în anul IV la specializarea Automatică și Informatică aplicată, sub coordonarea profesorului dr. ing. Cosmin Ionete de la Departamentul de Automatică, Electronică și Mecatronică.

Vor concura 34 de echipe

Echipa a construit o mașină la scară redusă, dotată cu o placă de dezvoltare Freescale (fosta Motorola). Produsul lor va intra în concurs cu alte mașini construite de echipele participante. Este vorba de 34 de echipe, din care trei sunt din Cehia, şase din Franța, patru din Germania, trei din Italia, una din Maroc, patru din Polonia, cinci din România, patru din Rusia, două din Slovacia, una din Marea Britanie și una din Ucraina.
Cea mai rapidă mașină care finalizează parcurgerea pistei fără a deraia câştigă cursa.
Această competiţie oferă posibilitatea tinerilor să dobândească cunoştinţe legate de ingineria sistemelor integrate şi aplicarea acestora în proiecte din lumea reală, printr-o modalitate practică de colaborare şi competiţie. În afară de participarea la concurs, studenții vor avea oportunitatea de a împărtăşi munca lor facultăţilor, partenerilor şi clienţilor Freescale, precum şi inginerilor din cadrul companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS