20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi la locuinţele şi sediile unor oameni de afaceri din Mehedinţi

Descinderi la locuinţele şi sediile unor oameni de afaceri din Mehedinţi

Descinderi de amploare, ieri-dimineaţă, în judeţele Mehedinţi şi Timiş. Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Mehedinţi au efectuat 22 de percheziţii la sediile unor firme ale căror administratori sunt suspectaţi că au comis o evaziune fiscală ce depăşeşte două milioane de euro. În Drobeta Turnu Severin şi Strehaia au fost efectuate percheziţii la sediile a 13 firme şi la locuinţele a 15 administratori de societăţi comerciale, care au constituit o grupare infracţională, specializată în emiterea de facturi fictive pentru returnarea TVA-ului.
În prezent, la Drobeta Turnu Severin au fost reţinuţi doi fraţi, administratorii unui lanţ de fabrici de produse din panificaţie şi cofetării, dar şi administratorul unei firme de materiale de construcţii. De la Strehaia au fost aduse la audieri șapte persoane de etnie romă, suspectate că au eliberat facturi fictive către firmele implicate în acest doar.
„Percheziţiile au avut loc la domiciliile a 15 administratori, precum şi la sediile a 13 firme din judeţele Mehedinţi şi Timiş, societăţi folosite în activitatea infracţională. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că suspecţii, în perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 5.000.000 de euro, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profitul aferent respectivelor tranzacţii comerciale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de peste 2.000.000 de euro. Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii urmează să întreprindă măsuri de identificare a bunurilor mobile şi imobile şi a fost aplicat sechestru asigurător asupra mai multor maşini de lux“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Toate persoanele aduse la audieri au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS