16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegerile trec, afişele rămân

Alegerile trec, afişele rămân

Pe 20 decembrie 2012, în plenul ultimei şedinţe de anul trecut a Consiliului Local Craiova, Lia Olguţa Vasilescu declara cu patos: „Partidele politice au termen trei zile să-şi dea jos aceste bannere şi afişe electorale. Dacă n-o vor face în acest termen, le dăm jos noi şi apoi le trimitem factura, ceea ce nu cred că o să le convină“. Au trecut mai bine de două săptămâni de la această promisiune a primăriţei Craiovei (sau să-i zicem avertisment?), dar bannerele şi afişele electorale n-au dispărut din oraş. Sunt mai puţine, ce-i drept, dar nu întotdeauna datorită faptului că au fost date jos de reprezentanţii partidelor ori ai primăriei. Ajutorul nesperat a venit din partea… vântului!

Vin iar alegerile?

Astfel, oricine trece pe strada Brazda lui Novac, nu departe de locuinţa primăriţei, poate vedea mai multe afişe ale tizului acesteia, deputatul PSD Nicolae Vasilescu. Ele tronează nestingherite pe stâlpi, în zona staţiei de autobuz, chiar vizavi de Complexul Baba Novac.
Puţin mai către centru, pe aceeaşi stradă, un imens panou publicitar se ridică deasupra unei spălătorii auto. De la înălţimea acestui panou îi scrutează cu privirea pe trecători senatorul PDL Mărinică Dincă şi colegul său de partid, deputatul Constantin Dascălu.
Cel mai des întâlnite afişe electorale trecute cu vederea de subalternii Olguţei Vasilescu sunt, însă, ale PPDD-ului. Zeci de astfel de afişe – cu chipul senatorului Antonie Solomon pe faţă şi cel al deputatului Gigi Neţoiu pe verso – pot fi întâlnite atât în zona centrală, pe străzi precum Câmpia Islaz (atârnate de stâlpi ori chiar lipite pe garduri, clădiri şi transformatoare electrice), dar şi în cartiere. Cum era de aşteptat, foarte multe fuseseră lăsate să fluture nestingherite pe bulevardul Olteniei din Craioviţa Nouă (stradă pe care se afla şi sediul de campanie al PPDD-iştilor amintiţi). Ba chiar subalternii Olguţei s-au arătat atât de înţelegători cu fostul edil încât să-i lase un afiş electoral chiar pe stâlpul unde este amplasată plăcuţa în care se dau datele privind reabilitarea cu bani europeni a bulevardului Olteniei. Mde, doar pe vremea lui Solomon a început reabilitarea acestui bulevard…

Vasilescu îl are mai mare

Să mai zicem ceva despre un mare banner instalat dintr-o parte în alta a străzii Primăverii, chiar la intersecţia cu strada Bariera Vâlcii, şi care-l înfăţişează pe acelaşi Nicu Vasilescu? N-are rost… Pentru că acest banner e nimica toată faţă de imensul poster electoral cât un bloc de patru niveluri, amplasat (mai mult sau mai puţin întâmplător) pe turnul situat chiar lângă blocul termoizolat recent de Primăria Craiova. Prin acest afiş electoral, Nicu Vasilescu se detaşează net de ceilalţi competitori într-un soi de concurs neoficial, cu tema „Al cui afiş electoral rezistă mai mult timp după încheierea alegerilor“. Or, cine ştie, poate că partidele încearcă să arate cine are mai multă trecere în faţa primăriţei…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS