17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVin banii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi

Vin banii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi

Unele comune doljene nu mai au bani pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Dacă unele primării nu au plătit aceşti însoţitori de trei luni, altele au renunţat să îi mai remunereze. Pentru că acestea nu şi-au prevăzut la bugetul local sumele necesare plăţilor respective acum stau cu mâna întinsă la guvern, aşteptând sumele necesare de la bugetul de stat. În momentul în care acestea vor veni, nu vor putea decât să acopere restanţele acumulate din lunile anterioare. Într-o astfel de situaţie se găseşte localitatea doljeană Seaca de Câmp, unde administraţia locală a încetat să-i mai plătească pe însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi din lipsă de fonduri. În comuna Cioroiaşi, aceste alocaţii nu s-au mai plătit de două luni din acelaşi motiv, lipsă de fonduri la bugetul local.
Unităţile administrativ-teritoriale doljene vor primi bani pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap pentru a plăti aceste restanţe de la bugetul de stat. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Laurenţiu Ivanovici, a declarat că, la sfârşitul acestei săptămâni, s-a realizat o nouă rectificare bugetară, iar fondurile vor fi direcţionate cu prioritate către acest capitol.
„Pentru plata drepturilor asistenţilor sociali s-a distribuit judeţului Dolj suma de 1.310 mii de lei. Listele au fost transmise către Direcţia Finanţelor Publice“, a precizat Laurenţiu Ivanovici. Între localităţile doljene care au primit bani pentru plata însoţitorilor se numără comuna Daneţi cu 287 de mii de lei, Sadova cu 230 de mii de lei Poiana Mare cu 287 de mii de lei, Filiaşi cu 341 mii de lei, Băileşti cu 791 mii de lei, Craiova cu 560 mii de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS