19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Ajutor de bec

Sezonul ajutoarelor pentru încălzire se apropie, în cel mult o săptămână Primăria Craiova va perfecta toate regulile pentru completarea dosarelor de către beneficiarii ajutorului pentru încălzirea locuinţelor. Ulterior, oamenii au posibilitatea să ridice formularele şi să completeze dosarul necesar obţinerii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei. O primă noutate ar fi că, din acest sezon, pentru craiovenii care îşi încălzesc locuinţele cu energie termică şi beneficiază de ajutor de încălzire, adeverinţa de venit de la Direcţia Finanţelor va fi ridicată de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari. Lucrul acesta a fost solicitat chiar de Direcţia Finanţelor, pentru a evita blocarea ghişeelor, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi.
Ajutoare pentru consumul de energie electrică

Altă noutate legată de ajutoare îi vizează pe consumatorii consideraţi vulnerabili, care pot primi ajutor pentru energia electrică. În acest sens, există un proiect de ordonanţă de urgenţă a guvernului privind măsurile de protecţie socială a clientului vulnerabil. La articolul 1 se arată: „Prezenta ordonanţă de urgenţă are ca scop reglementarea măsurilor de protecţie socială reprezentate de ajutor pentru încălzirea locuinţei şi ajutor pentru energia electrică (…), iar ajutorul pentru energia electrică se acordă pe parcursul întregului an“.
Ajutorul pentru energie electrică ar urma să fie acordat începând cu 1 ianuarie 2013.
O familie care are un venit mediu net lunar pe membru de 155 de lei va avea o compensare de 80% din factura la energie electrică, iar pentru o persoană singură factura va fi compensată 100%.
Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al unei persoane singure este cuprins între 155,1 lei şi 370 de lei, compensarea va fi 60% pentru familie şi 80% pentru o persoană singură. Pentru un venit cuprins între 370,1 lei şi 615 lei, compensarea este de 60% pentru familie şi 80% pentru o persoană singură; pentru un venit cuprins între 615,1 lei şi 700 de lei, ajutorul este de 20% pentru familie şi 40% pentru o persoană singură şi ultima situaţie pentru familii cu venituri cuprinse între 700,1 lei şi 786 de lei ajutorul se acordă în proporţie de 10%, respectiv 20% pentru persoana singură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS