10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEnryko Constantinescu, din nou în arest

Enryko Constantinescu, din nou în arest

Judecătorii au hotărât, ieri după-amiază, să-i aresteze preventiv pe Enryko Constantinescu şi Paul Ciovică, cercetaţi alături de alte patru persoane pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, după ce s-au bătut într-un bar din Craiova. Alţi trei protagonişti ai scandalului au fost arestaţi preventiv vineri, iar pentru un altul a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
Poliţiştii doljeni au precizat că, în cursul zilei de joi, s-au autosesizat despre faptul că în barul „Las Vegas“ de pe bulevardul Carol I din Craiova a avut loc un scandal între mai multe persoane. Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că incidentul nu a fost sesizat la 112 şi nici o persoană nu a depus reclamaţii împotriva agresorilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că în altercaţia din „Las Vegas“ au fost implicate şase persoane: Marian Surdu, Dragoş Leontinescu, Valentin Ancuţa, Marin Pruiu, Enryko Constantinescu şi Paul Ciovică. Primii trei au fost reţinţi vineri, când au şi fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare pentru 30 de zile şi a hotărât ca propunerile de arestare preventivă în cazul lui Enryko, Ciovică și Pruiu, care nu fuseseră găsiţi de poliţişti, să fie judecate ieri, în lipsă. Ieri după-amiază, Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor trei. La scurt timp după emiterea mandatelor, după ce au fost căutaţi câteva zile de poliţişti, Enryko şi Ciovică s-au prezentat de bunăvoie la poliţie pentru a fi încarceraţi. Pruiu urmează să fie dus în arest după ce va fi prins de poliţişti.
Doi dintre scandalagii, Surdu şi Leontinescu, au ieşit din arest pe 16 decembrie, când Tribunalul Dolj le-a admis recursurile împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Craiova, care menţinuse măsura arestării preventive a lor şi a altor două persoane – Florin Motoi, Iustin Gelu. Cei patru sunt cercetaţi pentru lovire şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, după ce, pe 22 octombrie, au provocat un alt scandal, într-un bar de pe strada „Drumul Apelor“ din Craiova.
Reamintim că Enryko şi Ciovică au fost condamnaţi la o lună şi 23 de zile, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare pentru scandalul de la sfârşitul anului 2005 de la discoteca Medieval, soldat cu şapte persoane rănite şi mai multe maşini distruse. În acelaşi dosar, Gigi Vadik Zavera a fost condamnat la două luni şi șase zile de închisoare. Zavera şi Enryko au fost condamnaţi la exact cât au fost arestaţi preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII