Acasă Local Gorj Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, arestat preventiv

Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, arestat preventiv

-

Secretarul Primăriei din Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, a fost arestat preventiv ieri, după ce a fost prins marţi în timp ce primea o mită de 3.000 de lei de la o localnică din satul Curtişoara. Victor Şolea a ajuns pe mâna poliţiei în urma organizării unui flagrant chiar la sediul Primăriei din Bumbeşti Jiu. Nemulţumită că i-a fost solicitată o sumă de bani pentru a obţine documentaţia necesară eliberării unui titlu de proprietate, Victoria Diaconescu a depus o sesizare la poliţie, în legătură cu banii care îi fuseseră solicitaţi de către funcţionarul primăriei, pentru ca acesta să îşi facă datoria. Femeia a anunţat poliţia, după care s-a întâlnit cu secretarul Şolea în biroul acestuia. După ce i-a lăsat un plic ce conţinea 3.000 de lei, Victoria Diaconescu a plecat, după câteva secunde funcţionarul public fiind vizitat de către anchetatori.

Sancţionat pentru abateri

Victor Şolea a declarat că nu ştie pentru ce a fost reţinut de poliţie, spunând doar că a fost organizat un flagrant de mită. Secretarul susţine că este nevinovat, recunoaşte că a primit banii, dar nu ca mită pentru a o ajuta pe femeie, în legătură cu problema titlului de proprietate: „A fost prins în flagrant, în timp ce lua suma de 3.000 de lei de la denunţătoare, în vederea eliberării urgent a documentelor pentru punerea în posesie cu suprafeţe de teren situate pe raza satului Curtişoara. Riscă între trei şi 12 ani de închisoare“, a declarat procurorul de caz Dumitru Bocşan, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. De amintit că angajatul Primăriei din Bumbeşti Jiu fusese sancţionat lunile trecute cu o reducere de 5% din salariu pentru că nu a depus la timp, la Prefectura Gorj, câteva hotărâri ale consiliului local. Potrivit edililor din Bumbeşti Jiu, Victor Şolea mai avea un an până să iasă la pensie. Prefectura Gorj va analiza situaţia funcţionarului Primăriei din Bumbeşti Jiu şi va dispune măsurile care se impun în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...

Bancul zilei

Căutând să depisteze cauzele nevrozei de care suferea copilul Bulă, medicul îl întreabă: În timpul vacanţei, tatăl tău s-a...

Gorjul redevine roșu

Liberalii nu numai că au pierdut alegerile în Gorj, dar au rămas și fără localitățile conduse de primari liberali. PSD Gorj a reușit să câștige alegerile în şase din cele nouă orașe. Liberalii au pierdut alegerile inclusiv în municipiul Motru, condus de penelistul Gigel Jianu.