14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMită la IML Craiova

Mită la IML Craiova

Un asistent medical de la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova a fost arestat preventiv vineri, după ce a fost prins în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Dolj al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în timp ce primea 500 de euro pentru eliberarea unui certificat medico-legal „aranjat“.
O persoană i-a sesizat pe oamenii legii că acesta i-a cerut bani pentru a-i „fabrica“ rezultatul alcoolemiei. Poliţistul sub acoperire s-a prezentat drept verişorul unui bărbat agresat, care avea nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale pe certificatul medico-legal. Cei doi s-au înţeles ca documentul să conţină, în loc de 30, 55 de zile de îngrijiri medicale cu posibilitate de prelungire, preţul fiind de 500 de euro. Odată cu Preda a fost reţinută şi Jana Păun, despre care anchetatorii au stabilit că le făcea legătura celor interesaţi de „aranjat“ certificate medico-legale cu asistentul Preda.
Asistentul Cristian Preda intervenea pe lângă medicii IML Craiova pentru a elibera contra cost certificate medico-legale în care se suplimentau zilele de îngrijiri medicale, dar se ocupa şi de recalcularea alcoolemiilor la o valoare mai mică
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII