22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Contre“ pe cabinetele medicale la Spitalul Filantropia

„Contre“ pe cabinetele medicale la Spitalul Filantropia

Mutarea unora dintre cabinetele medicale din Ambulatoriul Spitalului „Filantropia“ din Craiova a iscat nemulţumiri în rândul medicilor. Conducerea îşi va instala birourile în cabinetele rămase libere.

Conducerea Spitalului „Filantropia“ din Craiova a intrat în conflict cu o parte a medicilor din Ambulatoriul spitalului pentru că vrea să mute birourile în locul cabinetelor. În fapt, este vorba de birourile din imobilul de pe strada Constantin Brâncuşi, unde spitalul plăteşte chirie, și care urmează să fie mutate în clădirea de pe strada Nicolae Titulescu, unde în prezent sunt cabinete medicale. Aceste cabinete ar urma să fie mutate în imobilul câştigat în instanţă de Casa de Pensii. În opinia medicilor, această reorganizare le afectează activitatea şi îi bulversează pe pacienţi. În plus, încalcă şi legea. „Această decizie este ilegală, încalcă Ordinul MS nr.1836/2007, în sensul că pentru această schimbare de sediu trebuie să existe aprobarea Ministerului Sănătăţii şi a consiliului local“, este părerea medicului Mihaela Tătaru-Abagiu, fost manager al Spitalului „Filantropia“.
Revoltaţi de faptul că vor rămâne fără cabinete, 27 de medici din cele 18 cabinete au semnat petiţii către Consiliul Local Craiova, primar şi conducerea spitalului. Mulţi dintre ei susţin că şi-au amenajat cu bani din buzunar cabinetele, de la gresie și birouri până la dotări şi utilităţi, iar în clădirea unde sunt obligaţi să se mute nu au condiţii. În plus, ei îşi vor pierde şi pacienţii, care sunt plimbaţi între cabinetele împrăştiate în corpurile de clădire ale spitalului. „Eu cred că, în primul rând, au de suferit pacienţii, dar este dezavantajos şi pentru spital. La celălalt sediu nu putem face explorări funcţionale şi electrogramă, ori aceste investigaţii sunt o sursă de venituri pentru spital. Eu de la Interne îi trimiteam la cabinetul alăturat pentru EKG. Acum ce facem, îi plimbăm între clădiri?“, se întreba nedumerită medicul  internist  Doina Iordache.
Medicii susţin că nu se vor lăsa mutaţi cu de-a sila în celălalt sediu. „Poate mă mută de aici cu macaraua“, susţine medicul endocrinolog Mihaela Tătaru-Abagiu.
În ciuda împotrivirilor medicilor, cabinetul de Ortopedie a fost deja mutat în clădirea de lângă fosta Curte de Apel. Acesta va fi urmat de cele de Fizioterapie și Interne. Singurii care au de pierdut din aceste „contre“ între conducere şi o parte a medicilor sunt pacienţii, puşi pe drumuri și investigaţi în condiţii greu de imaginat.

Ministerul ştie

Conducerea Spitalului „Filantropia“ este de altă părere. „Schimbarea sediului nu este ilegală. Există documentaţia deja la minister, semnalele sunt pozitive, urmează să primim şi răspunsul. Într-adevăr, medicii au fost la început nemulţumiţi, dar ulterior au înţeles. Sunt manipulaţi. În această clădire, birourile nu mai pot funcţiona, fără căldură, fără apă. Acolo unde se mută cabinetele am igienizat, vom face şi îmbunătăţiri dacă unele dintre cadrele medicale spun că la celălalt sediu au făcut singure îmbunătăţiri. În plus, au asigurarea că de aici nu vor mai fi scoase“, a declarat doctorul George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII