16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŢigăneală în Faţa Luncii

Ţigăneală în Faţa Luncii

Ca să nu-i mai dea casa celui de la care încasase deja 90.000 de lei, Durach şi-a spart geamurile, apoi a anunţat poliţia că a fost agresat de acesta

Un scandal „ca la uşa cortului“ a avut loc ieri-dimineaţă, pe strada Morii din Craiova. Deplasându-se la faţa locului pentru a aplana ceea ce credeau că este o răfuială cu săbii şi topoare între două familii din Faţa Luncii, oamenii legii au descoperit că, de fapt, situaţia era alta.

La notar s-a dus doar unul

Acest conflict a început în primăvara acestui an, când Mişu Durach, zis Tuki, de 31 de ani, din Craiova, a decis să facă un schimb de case cu concitadinul său Ilie Mişu, de 38 de ani. Durach îşi dădea casa din strada Morii, primind, în schimb, o locuinţă mai mică, plus 90.000 de lei. În acest sens, cei doi au semnat un precontract de schimb. După o lună, cei doi s-au dus din nou la notar, semnând un act adiţional prin care certificau că Durach îşi primise deja cei 90.000 de lei, reprezentând diferenţa dintre valoarea caselor schimbate. Cu aceeaşi ocazie, cei doi au decis ca pe 8 august să semneze contractul de schimb propriu zis, urmând ca până la acea dată fiecare să-şi pună la punct documentele caselor.
Cum la data fixată nu reuşiseră să-şi pună la punct actele, au amânat pentru 8 noiembrie semnarea contractului. La această dată, însă, la notar s-a dus doar Ilie Mişu, care l-a aşteptat în van pe Durach, care nici n-a venit şi nici nu mai răspundea la telefon. Până la urmă, cei doi au luat legătura, stabilind că vor merge la notar pe 10 noiembrie. Ieri, însă, când Ilie Mişu, de 38 de ani, Petre Mişu, de 55 de ani, şi Petre Constantin, de 50 de ani, au venit să-l ia pe Mişu Durach la notar, acesta i-a invitat în curte, unde le-a spus că nu mai vrea să încheie contractul, decât dacă primeşte bani în plus. În sprijinul său a sărit şi fratele, Zanfir Bombonel, de 21 de ani, din localitate, iar cele două tabere au început să se certe în curtea casei din strada Morii.

Bâlbâieli în declaraţii

Punând mâna pe telefon, Durach a sunat la 112 şi a anunţat că mai mulţi indivizi au intrat peste el în curte cu săbii şi topoare, agresându-l. În nici trei minute, câteva echipaje de poliţie descindeau la faţa locului, de unde au ridicat mai multe persoane, ducându-le la Secţia 1 Poliţie, pentru audieri. Sosirea oamenilor legii a fost atât de rapidă încât membrii familiei Durach n-au apucat să-şi pună la punct declaraţiile. Aşa a ieşit la iveală că, de fapt, Mişu Durach îşi spărsese singur geamurile şi distrusese mobilele din casă, pentru a da vina pe cei cărora trebuia să le dea casa. „S-a stabilit că acesta şi-a produs singur pagubele reclamate, respectiv distrugerea unor geamuri şi obiecte din interiorul locuinţei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 1 în vederea stabilirii situaţiei de fapt și a acțiunilor concrete desfășurate de fiecare participant“, informează un comunicat al Poliţiei doljene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII