18.1 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFetiţă de șapte luni, moartă în condiţii suspecte

Fetiţă de șapte luni, moartă în condiţii suspecte

Poliţiştii gorjeni cercetează decesul unei fetiţe din comuna Bâlteni.

Este vorba despre un deces survenit în condiţii suspecte: micuţa ar fi fost lăsată nesupravegheată de părinţi şi s-ar fi asfixiat cu o pungă din plastic. Cosmina Cizmă, de 25 de ani, le-a povestit oamenilor legii că şi-a lăsat fetiţa nesupravegheată aproximativ o jumătate de oră, pentru a merge să pregătească masa. Când s-a întors în cameră, copila se simţea rău şi a dus-o la cabinetul medical din sat. Aici, medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. La faţa locului a fost solicitată şi o ambulanţă, dar au fost în zadar eforturile. „Echipajul de pe ambulanţă a fost solicitat la un cabinet medical din Bâlteni, pentru a prelua un bebeluş de şapte luni. Când medicii au ajuns acolo, nu au mai putut face nimic întrucât copilul era decedat. Se pare că mama aşa l-a adus de acasă, după cum a precizat doctorul din cabinetul respectiv“, a menţionat directorul SAJ Gorj, Mărinică Niculescu.

Anchetă

O echipă formată din poliţişti şi procurori s-a deplasat la Bâlteni pentru a desfăşura o anchetă şi a elucida condiţiile în care a murit copila. „Este vorba despre un minor de şapte luni care a fost dus la cabinetul medical din Bâlteni, de către mama, în stare de inconştienţă. Medicul a preluat pacientul, dar nu a mai putut decât să îi constate decesul. Acesta din urmă a sunat la Postul de Poliţie Rovinari, oamenii legii deplasându-se la faţa locului pentru cercetări. Din primele verificări, nu au fost depistate urme de violenţă pe trupul micuţei fetiţei. În acest caz, ancheta continuă“, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică. Edilul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a declarat că familia din care făcea parte micuţa decedată este săracă. „Mama şi-a lăsat fetiţa nesupravegheată şi pe undeva prin pat era o pungă. Se pare că fetiţa a luat punga să se joace cu ea şi s-a asfixiat. Copilul s-a sufocat. Medicul de la cabinet nu a mai avut ce face, pentru că era deja decedată când au adus-o la el. Acum se face o anchetă“, a spus Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni.

Familie săracă

Familia Cizmă este săracă, iar tinerii părinţi care şi-au pierdut unicul copil locuiesc alături de alte nouă persoane. În aceeaşi casă cu patru camere stau 11 persoane. „Sunt o familie săracă. Cei doi soţi sunt căsătoriţi, iar micuţa care a decedat era singurul lor copil. Sunt oameni buni, dar abia se descurcau. În aceeaşi curte locuiesc 11 persoane, în patru camere“, a mai declarat Vasile Vlăduleanu, edilul comunei Bâlteni. După ce medicii legişti vor finaliza necropsia şi vor comunica rezultatele anchetatorilor, aceştia vor decide dacă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va fi sesizată. „Noi nu am fost sesizaţi. După ce va fi gata necropsia, dacă anchetatorii vor crede de cuviinţă, ne vor sesiza. Dacă vom fi sesizaţi, vom demara o anchetă pentru a vedea cum avea grijă familia de fetiţă“, a declarat Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII