16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal150 de familii din Severin trăiesc în condiții insalubre

150 de familii din Severin trăiesc în condiții insalubre

Peste 150 de familii din Drobeta Turnu Severin au rămas fără apă la robinete din cauza datoriilor către furnizori. Şi cum o problemă nu vine niciodată singură, oamenii au rămas şi cu gunoiul neridicat. Firma austriacă de salubrizare a oraşului refuză se mai colecteze deşeurile pentru că nu şi-a mai primit banii de la asociaţie de aproape un an.
Această situaţie i-a indignat pe locatarii care sunt cu datoriile la zi, dar, cum contractele sunt făcute pe asociaţie şi nu individual, toţi vor avea de suferit. „Avem vecini care nu au plătit nici un leu la întreţinere de mai bine de doi ani. Eu înţeleg că suntem săraci şi este foarte greu să trăieşti la oraş, dar trebuie să faci ceva. Noi, cei care ne-am plătit totul la zi, avem de suferit şi cărăm apă cu bidoanele. E foarte greu, avem copii mici, folosim foarte multă apă la baie. Trăim ca în Evul Mediu. Mai bine mă mutam la ţară, îmi făceam fântână în curte şi era mai bine“, a spus o proprietară.
Asociaţia C 3 din Drobeta Turnu Severin are o datorie de aproape 50.000 de lei numai la apă, plus alte zeci de milioane către firma de colectare a gunoiului. „Am întocmit un tabel cu apartamentele care au datorii foarte mari şi am încercat prin toate metodele să îi conving pe proprietari să mai plătească din ele, dar nu am reuşit. Am fost săptămânal la uşile lor să le explic situaţia şi să le spun că vom rămâne fără apă, dar nu au vrut să achite. Unii îmi spun în faţă că nu vor să plătească. Situaţia este foarte delicată, aproape imposibil de rezolvat“, a spus preşedintele Asociaţiei C3 din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS