30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Descântată“ de bani şi bijuterii

„Descântată“ de bani şi bijuterii

O poştăriţă din Craiova s-a ales cu dosar penal pentru delapidare după ce marţi i-a dat banii cu care trebuia să achite un mandat poştal unei femei care s-a oferit să îi descânte. Ghicitoarea, o femeie de etnie romă neidentificată încă de poliţişti, a „descântat-o“ în final pe poştăriţă de 1.300 de lei şi mai multe bijuterii.

Poliţiştii Secţiei nr. 2 din Craiova au fost sesizaţi marţi, în jurul orei 15.30, de factorul poştal Daniela Ştefania Ciută, de 53 de ani, că în timp ce mergea pe strada Constantin Angelescu din cartierul craiovean 1 Mai, a fost oprită de o femeie care s-a oferit să-i descânte. Zis şi făcut! Ghicitoarea i-a cerut femeii să pună în două bucăţi de hârtie bijuteriile pe care le purta şi o sumă de bani. Daniela Ciută nu a stat prea mult pe gânduri şi a pus alături de bijuteriile sale şi 1.300 de lei, banii instituţiei la care lucra şi cu care urma să achite un mandat poştal. Descântecul a fost făcut chiar pe stradă, după care ghicitoarea i-a dat poştăriţei hârtiile mototolite în care pusese banii şi bijuteriile şi i-a spus să le deschidă peste 10-15 minute, altfel descântecul îşi pierdea „farmecul“.
Când a ajuns la oficiul poştal la care lucra a deschis hârtiile şi a constatat cu uimire că descântecul chiar… funcţionase. Nu exact aşa cum ar fi vrut femeia însă. Verigheta, o pereche de cercei, un lănţişor, toate din aur, şi suma de 1.300 de lei pe care le pusese cu mâna ei în bucăţile de hârtie se transformaseră în câteva… pietricele.
Dându-şi seama că a fost „descântată“ de bijuterii şi bani, femeia a dat fuga la poliţie şi a spus ce i s-a întâmplat. A descris ghicitoarea ca fiind o femeie de etnie romă cu părul negru, prins în coc şi cu faţa rotundă, îmbrăcată într-un pulover şi cu o fustă lungă.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar ghicitoarea este căutată de poliţişti. Pentru că a „descântat“ banii de la serviciu, Daniela Ciută este cercetată acum de poliţiştii doljeni pentru comiterea infracţiunii de delapidare.

Clienţi pentru descântece

Acesta nu este primul caz de acest fel înregistrat în Craiova, ghicitoarele găsind destui clienţi dornici de un descântec. Poliţiştii doljeni au mai fost sesizaţi de un tânăr de 20 de ani, care a fost „uşurat“ de două inele, după ce o femeie de etnie romă s-a oferit să-i ghicească viitorul şi să-i rezolve problemele cu iubita. O altă victimă a ghicitoarelor a fost o tânără de 22 de ani, vânzătoare la un magazin de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova, care a rămas fără un lănţişor, o brăţară şi trei inele de aur la o şedinţă de „descântec“. Pe lângă aceştia sunt şi alte persoane care se aleg cu o pagubă mai mică şi nu mai depun plângeri la poliţie.
Poliţiştii doljeni fac apel la cetăţenii care încă cred în ghicit sau descântece să nu se lase amăgiţi de promisiunile unor astfel de persoane şi să nu dea bijuterii sau bani unor necunoscuţi. Cei care văd o asemenea „ghicitoare“ sunt rugaţi să sune imediat la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII