19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a redeschis Cantina de la Agronomie

S-a redeschis Cantina de la Agronomie

După o perioadă de trei ani în care a fost închisă şi o investiţie semnificativă, Cantina studenţească din Campusul de la Agronomie s-a redeschis. Începând de ieri, studenţii din Craiova pot achiziţiona şi de acolo mâncare la preţuri subvenţionate. „Cantina a fost închisă timp de trei ani. La un moment dat se venea de la Casa Universitarilor cu mâncare gătită, dar preţurile erau ceva mai mari decât acum. Anul acesta, s-a luat măsura de a renova cantina şi de a o reutiliza în interesul studenţilor“, a declarat Bogdan Alin Stoica, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS) Craiova. Un meniu complet costă aproximativ 10 lei: 3 – 3,5 lei porţia de ciorbă, 3 – 4 lei porţia de grătar de pui/porc/pulpă de pui/şnițel de pui sau de porc/cârnaţi, 2,5 – 3 lei porţia de garnitură de cartofi sau orez, 2 lei salata. „Meniurile sunt făcute în funcţie de preferinţele studenţilor. Avem experienţa de la Cantina de la Căminul nr. 14, deschisă anul trecut în vremea asta“, a adăugat Bogdan Alin Stoica. Noua Cantină de la Agronomie poate deservi aproximativ 1.500 de studenţi.

Investiţii de 25.000 de lei

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Universităţii din Craiova, pentru a redeschide această cantină a fost nevoie de o investiţie de aproximativ 25.000 de lei. „Sumele investite provin din veniturile proprii ale Universităţii din Craiova şi ale Serviciului Social Cămine-Cantine. Banii au fost investiţi în plite noi și într-o linie specială pentru păstrarea şi servirea mâncării“, a declarat Marian Selişteanu, şef Serviciu Social Cămine-Cantine din cadrul Universităţii din Craiova. În timp, cantina va mai fi dotată cu lăzi frigorifice, plasme şi instalaţii de aer condiţionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII