19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou meci Solomon - Dincă

Un nou meci Solomon – Dincă

„Păi de ce să-i dau proiectele europene? Sunt ale lui de acasă?“, a răspuns primarul Solomon, când a fost întrebat acă îi dă pe mână viceprimarului Dincă investiţiile cu bani europeni

Primarul Antonie Solomon i-a transmis viceprimarului său, Mărinică Dincă, să-şi pună pofta în cui şi să nu mai spere să primească pe mână proiectele europene care se derulează în acest moment în oraş. Reamintim că, după ce Solomon i-a promis lui Dincă, în plină şedinţă de consiliu local, că o să-l pună la muncă, viceprimarul a cerut insistent în şedinţa de săptămâna trecută, de opt ori, coordonarea investiţiilor cu fonduri europene, promiţând, în schimb, că toate aceste lucrări se vor încheia la timp.
„Păi de ce să-i dau proiectele europene? Sunt ale lui de acasă? Când o să demonstreze că a muncit şi a condus măcar zece persoane, atunci da, îi dau… Deocamdată a avut un test, vreme de un an şi patru luni, nu l-a trecut, aşa că nu mai discutăm! E treaba primarului, pentru că lumea alege primarul, nu viceprimarii prin vot uninominal. Ei sunt aleşi prin vot politic. Acum au transformat şedinţele în conferinţe de presă! Vorbesc singuri, îşi pun întrebări unii la alţii… O mizerie, mai mult nu se poate! Dar îi las, iar lumea va judeca exact ce se întâmplă în primărie şi în oraşul ăsta. Repet, eu sunt responsabil pentru tot ce se întâmplă în acest moment în oraş. Asta e sarcina primarului. El să meargă la partid…“, i-a transmis primarul Solomon viceprimarului Dincă, printr-o declaraţie făcută în faţa reprezentanţilor mass-media în timpul vizitei pe şantierul Centrului Multifuncţional din cartierul Romaneşti.

„Poate că a venit momentul să ne schimbăm atitudinea într-una constructivă“

În replică, viceprimarul Mărinică Dincă îi aduce aminte primarului că a promis că va desfiinţa cuvântul „eu“ din administraţia craioveană şi-l va înlocui cu „noi“.
„Îmi pare rău că domnul primar pune aparenţele politice în faţa intereselor reale ale administraţiei locale. Deşi a promis echipă şi detaşare de politic, insistă să fie unicul jucător, să fie doar «eu», şi nu «noi», aşa cum promisese. Din păcate, acesta nu este un joc, este Strategia de Dezvoltare a Craiovei, care nu trebuie să aibă de suferit din pricina orgoliului nimănui. Despre realizările echipei de la Programe şi Proiecte, cel mai bine vorbesc cele 80 de milioane de euro atrase şi şantierele din Craiova, pe care lucrează sute de muncitori. Eu voi insista în continuare să conduc această Direcţie, pentru continuitatea proiectelor şi, bineînţeles, pentru interesele craiovenilor. Dacă nu voi fi acceptat, am măcar pretenţia să fie aduse argumente fundamentate, care până acum nu au fost precizate. Sunt sigur însă că, arătând cu degetul şi victimizându-ne, nu ne vom atige scopul, indiferent câţi bani ne vor da alţii să o facem. Poate că a venit momentul să ne schimbăm atitudinea într-una constructivă, în interesul Craiovei şi al craiovenilor“, a declarat Mărinică Dincă pentru Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII