22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 180 de familii din Şimian, fără apă

Peste 180 de familii din Şimian, fără apă

Oamenii au rămas fără apă din cauza datornicilor care nu şi-au achitat facturile pe ultimele şase luni. Mai mult de jumătate dintre restanțieri sunt angajaţi MAI

Peste 400 de persoane din comuna Şimian, situată la opt kilometri de Drobeta Turnu Severin, au rămas fără apă ieridimineaţă. O echipă a firmei Secom a mers la blocurile care au restanțe mai mari de 40.000 de lei pe ultimele şase luni pentru a sista furnizarea apei. Datornicii nu au avut nimic de comentat, însă nu la fel au stat lucrurile în ceea ce îi privește pe cei care sunt cu facturile la zi.
„Sunt nemulţumită că ne-au lăsat fără apă, pentru că eu am plătit, nu am avut niciodată întârzieri. Nu înţeleg de ce trebuie să suferim şi noi, cei care suntem serioşi şi plătim, pentru câteva familii care nu vor să achite. Pentru că asta este problema, nu vor! Dacă nu ar avea salarii, aş înțelege că nu au de unde să plătească, dar m-am interesat la asociaţie şi cele mai mari datorii sunt la vecinii noştri care lucrează în poliţie. Păi noi, care avem un venit de 800 de lei în casă, ne plătim toate facturile, şi ei, care au salarii de peste 2.000 de lei, nu vor să achite. Eu am doi copii mici, nu pot să trăiesc fără apă. Dacă nu ne dau drumul la apă, mă duc cu copiii la uşa Secomului“, a spus o membră a asociaţiei de proprietari care a rămas fără apă.

„Nu mai putem găsi înţelegere la Secom“

Administratorul asociaţiei de proprietari recunoaşte că datoriile către societatea Secom sunt foarte mari și că majoritatea rău platnicilor sunt poliţişti.
„Este adevărat că asociaţia are datorii şi, din păcate, nu mai putem găsi înţelegere la Secom. Datoria depăşeşte 38.000 de lei. Jumătate dintre datornici sunt poliţişti, au salarii şi ar avea de unde să plătească, dar dacă nu vor, eu nu am ce să le fac“, a spus administratorul.

„Am luat autorizație de la primărie și am efectuat săpături pentru a opri apa“

Cei care sunt cu facturile la zi nu le-au permis reprezentanților Secom accesul în subsolul blocului. Însă, pentru că unde-i lege, nu-i tocmeală, angajaţii societăţii de apă-canal au săpat un şanţ lângă bloc şi după ce au ajuns la conducta principală au oprit apa.
„Pe 26 septembrie am trimis o somaţie de plată către asociaţia de proprietari, urmând ca, în cazul în care datoria nu va fi plătită, să ne prezentăm la fața locului pentru întreruperea apei. Nu a fost plătită datoria înregistrată pe ultimele şase luni şi ne-am prezentat cu o echipă să oprim apa. Noi ştim că există şi familii care nu înregistrează datorii, însă contractul este făcut cu asociaţia, nu individual. Oamenii nu au vrut să înţeleagă şi au acţionat ilegal, nepermiţându-ne să intrăm în bloc pentru a opri apa. Am mers la Primăria Şimian, am luat o autorizaţie de construcţie şi am efectuat săpături pentru a ajunge la principala de apă, aflată pe domeniul public, în afara blocului. Am efectuat săpăturile şi am oprit apa“, a declarat Nicolae Ştioiu, reprezentant Secom, şef sector Şimian.
Până nu va fi achitată întreaga sumă datorată societăţii de apă-canal, cele peste 180 de familii din Şimian nu vor mai avea apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS