12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal în mijlocul Drumului Naţional 57

Scandal în mijlocul Drumului Naţional 57

Scandal ieri-dimineaţă pe Drumul Naţional 57, care face legătura între satul Scăpău şi comuna Devesel din Mehedinţi. Sătenii au protestat după ce izlazul comunal, de unde luau apă şi pe care îşi păşteau animalele, a fost cumpărat şi îngrădit de un consilier local.

Localnicii din satul Scăpău susţin că izlazul aparţine comunităţii dinainte de comunism şi niciodată nu s-a pus problema ca terenul respectiv să fie vândut sau lor să li se îngrădească accesul către păşune şi fântâni.
„Acesta a fost izlazul comunal şi nimeni niciodată nu a venit aici să se facă patron. Noi nu mai avem unde să scoatem vitele la păscut şi nici de unde să luăm apă. Primarul l-a lăsat să cumpere terenul cu acte false şi nu l-a interesat de nimic. De când este primar, nu a venit niciodată pe aici să vadă cum stau lucrurile. Nu m-ar mira nici să nu ştie despre această problemă. Ei se spală unii pe alţii, bagă banii în buzunare şi proştii mor de foame“, a spus un localnic din Scăpău.
Că scoaterea la vânzare a izlazului este ilegală şi că accesul oamenilor nu poate fi îngrădit o recunoaşte şi un ales local care li s-a alăturat oamenilor în protestul spontan din stradă.
„Acest teren a fost izlazul satului şi al oamenilor, iar de când s-a împărţit pământul nu mai ştiu ce s-a întâmplat. Nu s-a votat în vreo şedinţă de consiliu local ca acest teren să fie vândut. Acţiunea oamenilor este justificată pentru că vânzarea terenului s-a făcut ilegal. Nu ştiu cine a cumpărat, ştiu doar că este vorba despre un consilier local“, a spus un consilier local al Primăriei Devesel.

Primarul nu ştie nimic despre nemulţumirea oamenilor

Edilul comunei nu ştie că oamenii sunt nemulţumiţi, dar le promite acestora că izlazul va rămâne al lor şi nimeni nu-l poate cumpăra.
„Nu am primit nici o sesizare de la oameni. Ştiu că în zona respectivă mai multe hectare de pământ au fost scoase la vânzare de o firmă privată şi cumpărate de un domn consilier. Nu ştiu însă dacă în aceste hectare care au fost vândute a fost prins şi izlazul comunal. O să mă interesez să văd exact despre ce este vorba, însă le garantez oamenilor că izlazul rămâne izlaz, aşa cum a fost dintotdeauna“, a declarat Alexandru Mimiş, primarul din comuna Devesel.

„Pot să le dau o cale de acces oamenilor spre heleşteu“

Consilierul PRM este un cumpărător de bună-credinţă şi dovedeşte cu acte că a achiziţionat pământul de la o firmă privată, fără să fi fost înștiințat de existenţa izlazului. Alesul local este dispus să renunţe la o parte din teren ca să le creeze localnicilor din Scăpău o cale de acces spre fântână.
„Eu am cumpărat trei hectare de pământ în urmă cu aproape doi ani de la o firmă privată. Este adevărat că pe acest pământ se află nişte foste grajduri, o moară, o fântână şi un heleşteu. Eu am cumpărat de bună-credinţă, cu acte, am fost la notar, deci, din punct de vedere legal, totul este normal. Am aflat mai târziu de la diferiţi cetăţeni care au venit să îmi reclame că le-au luat abuziv terenul că acolo ar fi fost sau este izlazul comunal. Eu am cumpărat deja şi, ca să nu mai fie probleme, pot să le dau o cale de acces oamenilor spre heleşteu, însă altceva nu pot să fac“, a declarat Mişu Drăghinescu, consilierul local care a cumpărat terenurile.
Oamenii sunt hotărâţi să protesteze în fiecare zi în faţa izlazului până când li se va face dreptate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII