10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZile şi Nopţi de Literatură

Zile şi Nopţi de Literatură

A zecea ediţie a Festivalului Internaţional „Zile şi Nopţi de Literatură“, organizată de Uniunea Scriitorilor din România, este în desfăşurare la Neptun şi Mangalia. Evenimentul a început pe 9 iunie şi se va încheia pe 13 iunie.
Acest festival aduce la un loc numeroşi participanţi din ţară şi din străinătate (Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Slovenia, SUA), care acoperă o întreagă arie de manifestare a cuvântului: scriitori, traducători, editori, critici şi redactori de presă literară. Poeţii îşi vor recita din propria creaţie la sesiunile de lectură, iar colocviul invită la o dezbatere cu tema „Literatura fără frontiere – Exil – Exil interior – Exil în propria limbă“. Astfel, festivalul este consacrat anul acesta aspectelor multiple, diverse, contradictorii ale exilului scriitorului, în toate formele lui. Va avea loc şi Ceremonia de decernare a premiilor: Marele Premiu OVIDIUS, pentru o personalitate literară de notorietate, acordat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional; Premiul Festivalului, acordat de Primăria Mangalia şi Uniunea Scriitorilor din România.
Alături de USR, la această ediţie a festivalului se află Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Primăria Mangalia, Institutul Cultural Român şi Institutul Polonez, Ambasada Israelului în România şi Flemish Literature Fund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS