16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Scurte ştiri

3.000 de severineni nu mai au apă caldă
Romag Prod a tăiat de trei zile apa caldă la 22 de asociaţii de proprietari, din cauza datoriilor, care depăşesc 25 de milioane de lei, unele restanţe datând din 2005. Sistarea alimentării cu apă caldă afectează 3.000 de severineni. Potrivit conducerii, datoriile acumulate de locatari au crescut cu 35% faţă de anul trecut. „S-a atins o sumă record, de 25 de milioane de lei, datorii pe care le înregistrează numai asociaţiile de proprietari. Unele dintre restanţe sunt de acum şase ani“, a explicat şeful Secţiei de Termoficare, Cornel Dumangiu. Termo anunţă că măsuri similare ar putea fi luate şi în cazul altor asociaţii de proprietari care înregistrează datorii semnificative.
• Alin Ghiciulescu

Grădiniţă năpădită de buruieni
Curtea din spatele Grădiniţei „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu este sufocată de buruieni. Nimeni din conducerea unităţii de învăţământ nu a făcut vreo sesizare la primărie sau nu a avut iniţiativa să solicite intervenţia angajaţilor Serviciului de Gospodărire Comunală sau ai Edilitara. Şi interesul primăriei faţă de curăţenia în curtea acestei instituţii de învăţământ unde învaţă zeci de preşcolari lasă de dorit.
• Eugen Măruţă

Concurs de ciclism
Parcul Naţional „Defileul Jiului“, Asociaţia „Go Life!“, Direcţia de Tineret şi Salvamont Gorj vor organiza duminică, la Bumbeşti-Jiu, primul concurs de ciclism montan desfăşurat în judeţul Gorj. Peste 90 de tineri ciclişti vor lua startul din parcarea Uzinei Mecanice Sadu, urmând două trasee prestabilite pe drum forestier. Daniel Bucur, şeful Parcului Naţional „Defileul Jiului“, a precizat că premiile oferite de organizatori vor consta în diferite produse şi echipamente sportive.  
• Eugen Măruţă

Parc în locul unei pieţe la Rovinari
Zona în care a funcţionat piaţa agroalimentară a oraşului Rovinari, fosta Piaţa Mică, a fost reabilitată şi modernizată, aici fiind înfiinţat un nou parc. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Rovinari, trotuarele au fost înlocuite cu pavele, zona a fost dotată cu mobilier urban şi loc de joacă pentru copii, dar a fost amenajat şi un spaţiu de agrement pentru persoanele în vârstă. De asemenea, a fost modernizat iluminatul public ambiental şi s-au amenajat spaţii verzi.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS