21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de Urgenţă, centru de excelenţă?

Spitalul de Urgenţă, centru de excelenţă?

Până la sfârşitul anului, unitatea sanitară vrea să-şi deschidă compartimente de pneumologie şi infecţioase, un cabinet de hematologie şi să aibă chirurgie cardiacă

Spitalul de Urgenţă Craiova se va extinde pentru a putea să funcţioneze ca spital de categoria întâi. O spune managerul unităţii, conf. dr. Florin Petrescu, care a promis că până la sfârşitul anului în cadrul unităţii sanitare vor fi deschise cabinete şi compartimente de hematologie, pneumologie şi boli infecţioase.
Spitalul de Urgenţă Craiova este singurul din judeţul Dolj cu multiple specialităţi, care se încadrează în categoria a doua de competenţă, potrivit noii clasificări stabilite de Ministerul Sănătăţii prin Ordinul nr. 323/2011. Spitalul are 29 de clinici de importanţă regională în care se desfăşoară activitate medicală continuă şi activităţi didactice, are aparatură medicală performantă, personal medical, dintre care o parte importantă sunt cadre medicale universitare, adică toate atuurile pentru a se încadra în categoria a doua.
Încadrarea în categoria a doua din cinci posibile arată că spitalul are potenţial pentru a oferi îngrijiri medicale de calitate pacienţilor şi, prin urmare, va putea primi o finanţare corespunzătoare. Conducerea spitalului nu se mulţumeşte însă cu această clasificare.

Termen: 31 decembrie 2011

Clasificarea spitalelor va fi definitivată până la 1 iunie. Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova intenţionează ca până atunci să facă demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru ca unitatea sanitară să intre în selecta categorie întâi – nivel de competenţă foarte înalt. „În acest moment, spitalul îndeplineşte toate condiţiile pentru a putea fi inclus în categoria a doua. Noi vom solicita includerea în categoria întâi pe baza unui plan de conformare prin care ne angajăm ca până la sfârşitul anului spitalul să îndeplinească toate condiţiile cerute de lege“, a declarat Florin Petrescu.
Printre măsurile care trebuie duse la bun sfârşit până la 31 decembrie 2011 se numără înfiinţarea unui cabinet de hematologie cu un medic şi realizarea în cadrul spitalului a unui compartiment de pneumologie şi a unuia de boli infecţioase. „Prin înfiinţarea unui compartiment de infecţioase nu înseamnă că vom prelua toţi bolnavii cu boli infecţioase din judeţ, ci doar vom crea un mediu favorabil tratării bolilor infecţioase asociate pentru pacienţii internaţi la noi pentru alte afecţiuni“, a precizat Petrescu.
Altă condiţie pentru accederea în categoria întâi este existenţa în cadrul spitalului sau la altă unitate sanitară aflată la cel mult cinci kilometri a unui compartiment de chirurgie cardiacă. O secţie de chirurgie cardiacă este în curs de înfiinţare la Centrul de Cardiologie Craiova, situat în incinta Spitalului de Urgenţă Craiova.
 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII