16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova are o şcoală de dat

Primăria Craiova are o şcoală de dat

În urma comasărilor, municipalitatea a rămas cu clădirea fostei Şcoli nr. 35, căreia se chinuieşte să-i găsească o întrebuinţare

În urma comasărilor de anul trecut, Primăria Craiova a rămas cu mai multe spaţii libere, care au primit sau vor primi altă destinaţie. Grădiniţa nr. 57, din cartierul 1 Mai, bloc I 52, funcţiona până nu demult în trei apartamente de bloc. Unitatea de învăţământ preşcolar a fost inclusă în Şcoala nr. 36, din acelaşi cartier (strada Nicolae Ionescu Siseşti, nr. 3). Rămase libere, apartamentele au fost date cu chirie unor familii evacuate din casele naţionalizate care au fost restituite foştilor proprietari.
O soartă asemănătoare a avut-o Grădiniţa nr. 31, cu sediul în blocul 53 de pe bulevardul Decebal. Aceasta se va comasa cu Şcoala nr. 9 „Petrache Poenaru“ de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 87, în al cărei sediu urmează să se mute în cursul acestui an, când se vor termina lucrările de reparaţie la clădirea şcolii. Atunci vor rămâne libere apartamentele de bloc unde se află acum grădiniţa, apartamente ce vor fi acordate tot persoanelor evacuate din casele naţionalizate.

Permutări şi combinaţii

Grupul Şcolar „Anghel Saligny“ de pe strada Brestei s-a comasat cu Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu“ – fostul Liceu de Chimie – de pe strada Paşcani, în localul căruia s-a mutat. Clădirea de pe strada Brestei n-a rămas însă goală. Acolo s-a mutat Grupul Şcolar „Charles Laugier“ (Liceul Sanitar de altădată), a cărui clădire de pe Împăratul Traian a fost revendicată.
Şi Şcoala nr. 35 din Rovine (lângă turnul IIRUC) a fost desfiinţată, în urma comasării cu Grupul Şcolar „Matei Basarab“ (str. Vasile Alecsandri, nr. 113).
Clădirea acestei şcoli este în prezent goală, întrucât primăria nu s-a decis încă ce o să facă acolo. „Avem mai multe variante. Spre exemplu, dispensarul studenţesc a fost retrocedat către Mitropolie şi ne trebuie spaţii pentru medicii care îşi au acolo cabinetele. Apoi, tot în clădirea şcolii s-ar putea muta o parte dintre birourile RAADPFL şi ale Salubrităţii. Nu în ultimul rând, Universitatea Ecologică ne-a solicitat acel spaţiu. Deocamdată, nu am luat nici o decizie, dar ideea e să-i dăm acestei clădiri o destinaţie utilă“, a declarat Teodor Sas, viceprimarul Craiovei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII